Ismertették velünk az RTX 4080 árazását! – Mire számíthatunk majd itthon?

A MicroCenter, az Egyesült Államok egyik legnagyobb PC hardver kiskereskedője most megerősítette a hamarosan megjelenő RTX 4080-as sorozat árazását. A 13 egyedi modellt tartalmazó lista szerint az RTX 4080 árai 1199 és 1550 dollár között mozognak majd. Sajnos a kártyák többsége az MSRP-nél többe kerül.

Nem meglepő módon továbbra is az ASUS egyedi RTX 40-es kártyái lesznek a legdrágábbak.

Ezt már az RTX 4090-es megjelenésekor is láthattuk, és nyilván az AD103 alapú modell sem lesz kivétel. A ROG STRIX OC kártya kiskereskedelmi ára 1549,99 dollár lesz, tehát 350 dollárral az MSRP felett.

A TUF Gaming széria viszont azért érdekes, mert a gyárilag felturbózott modell 1499,99 dolláros kártya lesz, míg a nem OC-s modell 300 dollárral kerül majd kevesebbe (elég nagy különbség!).

Emlékeztetnünk kell olvasóinkat, hogy az NVIDIA „kedvesen kérte”, hogy minden kártyapartner legalább egy MSRP-s modellt kínáljon a megjelenéskor. Ezért ez a TUF non-OC kártya valószínűleg ugyanúgy fog járni, mint a korábbi ‘MSRP kártyák’, és viszonylag gyorsan elfogy a készletből.

Az olyan prémium kivitelek, mint az MSI SUPRIM X (fenti képen) vagy a Gigabyte AORUS Master 150-200 USD-vel kerülnek majd többe az MSRP-nél. Legalább négy modell 1199,99 dollárért (NVIDIA MSRP) kerül forgalomba, ami még mindig messze nem jó ár.

Amit fontos megjegyezni, hogy ezek közül a kártyák közül egyiket sem fogják online árulni.

A felhasználóknak fizikai üzletekben kell majd megvásárolniuk őket.

Hogy itthon milyen árakkal kell majd szembesülnünk, azt csak majd akkor fogjuk tudni, ha itthon is a polcokra kerül, de biztos, hogy borsos ára lesz.

Az RTX 4080 megjelenését november 16-ra tűzték ki!

Betöltés...
Keresés
Keresés