Ezért égnek le az RTX 4090-ek! – Mélyre menő vizsgálatot végzett a GamersNexus

Az idegen tárgyak törmeléke és a felhasználói hiba a legvalószínűbb fő oka annak, hogy egyes NVIDIA kábelek megolvadnak. A meghibásodási arány még mindig viszonylag alacsony, 0,05% és 0,1% között mozog a kártyapartnerektől, kábelgyártóktól és a Gamers Nexus nézőitől gyűjtött adatok alapján.

Ezt a következtetést a GamersNexus több hetes tesztelés után szolgáltatta, amelynek munkájába még egy hibaelemző tesztlabor is beletartozott. A GN csapata sok elméletet és sok kábelt tesztelt, de amit a felhasználóknak tudniuk kell, hogy a kábel olvadásának semmi köze a kábel szállítójához, sem ahhoz, hogy hány 12V-os kábel van csatlakoztatva (a GN úgy tesztelte a kábelt, hogy a 12V-os sávok 2/3-át eltávolították).

A kábelek megolvadásának valószínű fő oka a felhasználók által végzett helytelen csatlakoztatás.

Ez, valamint az adapterek rossz csatlakozási mechanizmusa és a nagy áramok vezethetnek meghibásodáshoz. Egy másik lehetséges ok az idegen tárgyak törmeléke, amely a gyártás során vagy a kábel helytelen behelyezése során keletkezhet. A csatlakozókon lévő törmelékek felhalmozódhatnak a kábelházban, ami növelheti a meghibásodások valószínűségét.

A kábelek megolvadásának legvalószínűbb oka azonban a helytelen behelyezés. A GamersNexusnak valóban csak azután sikerült megolvasztania egy kábelt, hogy helytelenül helyezte be, mivel nagy rést hagyott és ferdén helyezte be. Hogy elismerést adjak, hasonló következtetést vont le a Corsair PSU szakértője, Jon Gerow (Johnguru). Az eredeti cikket azonban ismeretlen okból eltávolították.

Az NVIDIA még vizsgálja a problémát, a felhasználók pedig aggódva figyelik a kártyáikat. Úgy tűnik azonban, hogy a megfelelően behelyezett kábel nagymértékben csökkentheti a kockázatot, így csak győződjünk meg róla, hogy megfelelően van behelyezve. A GamersNexus független vizsgálata azt mutatja, hogy a felhasználóknak nyugodtan használhatják ezeket a kábeleket, beleértve az adaptereket és a natív megvalósításokat is.

A hibaarány a jelentés szerint még mindig nagyon alacsony.

forrás: VideoCardZ, Gamers Nexus

Betöltés...
Keresés
Keresés