Meddig lesz Call of Duty a PlayStationökön? Újabb fejlemények az ügyben!

A Microsoft által az Activision Blizzard kiadó 69 milliárd dolláros felvásárlása körüli, még mindig tartó dráma során az Xbox és a PlayStation vezetése között folyamatos volt az oda-vissza csatározás a Call of Duty jövőjéről a két platformon.

A Microsoft nagy nyilvánosságot kapott törekvésének részeként, hogy az ikonikus sorozatot a jövőben is a PlayStationön tartsa, a vállalat a The New York Times friss jelentése szerint még november 11-én egy 10 éves szerződést ajánlott a Sony-nak, hogy a CoD a PlayStationön maradjon.

A Sony állítólag nem kívánta kommentálni az állítólagos ajánlatot.

A Microsoft által tett ajánlat egy olyan időszakban érkezik, amikor a vállalat világszerte próbálja megnyugtatni a szabályozó hatóságokat, hogy az Activision Blizzard felvásárlása hivatalosan is végbemehessen. A Microsoft a felvásárlás bejelentése óta azzal érvel, hogy az üzlet minden játékos, játékfejlesztő és a játékipar egésze számára előnyös lenne.

Phil Spencer vezérigazgató többször is nyilvánosan kijelentette, hogy a cél az, hogy a CoD hosszú távon a PlayStationön maradjon.

A Sony azóta is kitartóan ellenzi az üzletet, Jim Ryan, a Sony vezérigazgatója az EU-ban és világszerte találkozott a szabályozó hatóságokkal, mondván, hogy az üzlet és a Microsoft ellenőrzése az olyan IP felett, mint a CoD, „jelentős negatív következményekkel járna a játékosokra és a játékipar jövőjére nézve”.

Még szeptemberben Ryan gúnyolódott a Microsoft által felajánlott állítólagos alkun, amely szerint a CoD csak három évig maradna PlayStationön a jelenlegi megállapodás után, amely a hírek szerint a Modern Warfare 2 után a következő két fő franchise-kiadás után járna le.

A különböző szabályozó bizottságok számos döntése várhatóan legalább 2023 elejéig nem lesz végleges. Az Xbox és az Activision Blizzard vezetőségének tagjai arra számítanak, hogy az üzlet végül létrejön.

Mit gondoltok, mi lesz ennek a huzavonának a vége?

Betöltés...
Keresés
Keresés