Nintendo Switch vagy PlayStation 5? Melyik a jobb?

A játékrajongóknak valószínűleg egyik konzolt sem kell bemutatni. A márkák rendszeresen szembejönnek velünk az akciós ajánlatok között, ezek száma pedig az ünnepekhez közeledve egyre inkább növekszik majd. Melyik márka mellett érdemes letenni a voksot?

Mit tud az egyik, és mit várhatunk el a másiktól? A Maxapróval ilyen kérdésekre keressük a válaszokat. A Nintendo Switch hatalmas előnye, hogy különleges kialakításának köszönhetően könnyedén alkalmazkodik az életmódhoz. Az otthoni játékrendszer funkcióból egy pillanat alatt hordozható konzollá alakítható. Ha nagy képernyőn játszana az ember fia/lánya, akkor HDMI csatlakozáson keresztül, televízión lehet játszani. Az asztali üzemmód mellett a kézi, hordozható rendszer is nagy népszerűségnek örvend. Természetesen az okostelefonos alkalmazás előnyei is kihasználhatóak. A mobilitáson túl a barátok játékra invitálása, a chat funkció használata is az aktuális életmódhoz illeszkedő megoldásnak számít. A multiplayer játékmódról sem kell lemondani, ugyanis WiFi segítségével több konzol is összekapcsolható.

Mit tud a Nintendo Switch a PlayStation 5-höz képest?

Míg a PlayStation kizárólag helyhez kötötten használható, addig a Nintendo Switch útközben is remek kikapcsolódást biztosít. Extra sajátosságnak számít az un. Joy-Con™ kontroller. Az infravörös távolság-érzékelőkkel és NFC olvasóval felszerelt eszköz függőlegesen és vízszintesen is alkalmazható, ráadásul giroszkóp és rezgőfunkciós motor is helyet kapott benne. Ha inkább szeretnénk az Xbox-vezérlőhöz hasonlító kontroller mellett letenni a voksot, akkor a Nintendo Switch Pro Controller garantáltan hozza a vártakat.

A gyermekkorunkból jól ismert Mario játékok mellett a Pokémon figurák, vagy például a The Legend of Zelda is nagy népszerűségnek örvend a Nintendo Switch rajongóinak körében. De mit várhatunk ezzel szemben a PlayStation 5-től? Miért érdemes akár a konzolok klasszikusa mellett letenni a voksot?

A PS5 kifejezetten az új generációs konzoljátékokhoz bizonyul ideálisnak. Az akár 4K felbontásban, 60 képkocka/másodperc sebességgel megjeleníthető játékok igazi élményt kínálnak a téma rajongóinak. A gamer számítógépek kimagasló árkategóriája helyett jelentősen kevesebbe kerül a PS5, mely ráadásul ugyanúgy lehetővé teszi a legújabb játékok kipróbálását. A korrekt árak csak az egyik pozitívumnak számítanak. A gamer PC-k és laptopok esetében kiemelt jelentőséggel bíró hardveres követelményekre esetében nem kell figyelmet fordítani, ugyanis a PS5 konzolra kiadott játékok minden ilyen konzolon tökéletesen működnek.

VR szemüvegek az újszerű játékélmény szolgálatában

A VR szemüvegek újszerű dimenziót nyitnak meg a konzolos játékok világában. A PlayStation VR megfizethető lehetőségként áll rendelkezésre. További előnyei a márkának a multimédiás funkciók. Ezeknek köszönhetően a PlayStation multimédiás központként is szolgál, így a Netflix filmek, a YouTube videók egyaránt elérhetőek rajta keresztül. A komfortos használatot vezeték nélküli kontroller, akár több kontroller töltését is szolgáló DualSense töltőállomás, távirányító, HD kamera és 3D, vezeték nélküli fejhallgató teszik lehetővé. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a játékrajongók a PS5 kínálta előnyökkel maximálisan elégedettek.

Alapvetően tehát elmondható, hogy a Nintendo Switch és a PlayStation is népes tábort tudhat maga mögött. Ha bevált az egyik, akkor jó eséllyel abban gondolkodik az ember a továbbiakban is. A kísérletezők, vagy az újszerű megoldásokat keresők előszeretettel döntenek a másik márka mellett, vagy akár mindkettőt magukénak tudják.

A játékkonzolok világát éljük, amikor azok mobilizálhatósága is központi szerephez jut. A kérdés az, hogy mennyit költenénk, aktuálisan kedvezményes-e valamelyik beszerzése, vagy éppen milyen egyéni elvárásokkal rendelkezünk a leendő kedvenc irányába.

Betöltés...
Keresés
Keresés