Friss: Megvan a PlayStation 6 lehetséges megjelenési éve!

A Sony Interactive Entertainment által a CMA-nak a múlt hónapban benyújtott bizalmas dokumentumai kerültek felszínre az interneten (Stephen Totilo, az Axios riportere révén).

A dokumentum egy szakasza, – amelyben a Sony a Call of Duty fontosságával érvel a konzolpiacon -, röviden említést tesz a PS5 utáni, next-gen hardverekről.

A szóban forgó részlet szerint mire a SIE felkészül egy új konzol piacra dobására, addigra “elveszíti a hozzáférést” az Activision-tulajdonokhoz.

A Sony hozzáteszi, a megjelenés “egy bizonyos dátum körül” érkezhet, de a dokumentumban a konkrétumokat szerkesztették. S. Totilo azt állítja, hogy a szerkesztett dátum “2027” lehetett.

A VGC beszámolójában azt állítja, hogy a Microsoft válasza a CMA-ra a következőket jegyzi meg: “Valóban, a konzolok következő új generációja várhatóan legkorábban 2028 ősze előtt nem jelenik meg”.

Nyilvánvalóan semmi konkrétum nincs kőbe vésve a cikk írásakor. Érdekes azonban, hogy mindkét platformtulajdonos újabb nyolcéves ciklusra becsüli a konzolok jelenlegi generációját.

Szerintetek reális a dátum?

kép: IGN, Protect Your Bubble

Betöltés...
Keresés
Keresés