Hivatalos: PlayStationre és Xboxra is érkezik a VALORANT!

A Riot Games több álláshirdetést is közzétett a Hitmarker nevű játékipari állásbörzén a Valoranthoz, amelyek a játék konzolokra való átültetésével kapcsolatosak. Az egyik a konzolokra vonatkozó játéktervezési menedzserként szerepel, és november 17-én jelent meg, a másik pedig a konzolokra vonatkozó vezető játéktervezőként, ami november 23-án jelent meg.

Az egyik leírás szerint a szerepkör „a csapat vezetőivel együttműködve dolgozza ki a Valorant konzolokon történő harcának vízióját”.

A Valorant konzolokra, így Xboxra és PlayStationre való érkezéséről már hónapok óta pletykáltak és finoman megerősítették, mivel a Riot Games amúgy is utalt arra, hogy az FPS címet szélesebb közönségre is kiterjesztenék.

A Valorant egyike azon kevés címeknek, amelyek a Riot Games könyvtárában vannak, és amelyeknél elképzelhető, hogy konzolos portot kapnak. A League of Legends, a másik kiemelt játéka túl sok bemenetet tartalmaz ahhoz, hogy kontrollerrel lehessen játszani.

A Riot Games arzenáljában vannak mobiljátékok is: a Wild Rift, a Teamfight Tactics és a Legends of Runeterra – mind-mind rendelkeznek mobilos lehetőségekkel.

Nem a Valorant lenne az első taktikai lövöldözős játék, amely jelentős esportos lendülettel kap konzolos verziót. A CS:GO és a Rainbow: Six Siege is rendelkezik Xbox és Playstation porttal.

Ha a Valorant konzolokra is megjelenik, ez lesz az első Riot Games cím, amely a mobilon és a PC-n kívül is kap egy verziót. A fejlesztő több mint 10 éves fennállása alatt még nem gázolt bele a konzolos vizekbe.

A Riot nem adott határidőt az FPS-cím konzolos megjelenésére.

Betöltés...
Keresés
Keresés