Börtönbüntetésre ítélték a korábbi LoL világbajnokot kábítószer-kereskedelem miatt

A League of Legends már régóta a legnépszerűbb esport, és több mint egy évtizedes nemzetközi versenytörténete során számos játékos érdemelte ki a világbajnoki címet. Az esportban azonban nem tart örökké a siker.

Míg egyes játékosok tartalomkészítéssel foglalkoznak, vagy közvetlenül azzal a céggel dolgoznak, amelyik a játékot készítette, amelyben versenyeztek, másoknak új utat kell találniuk az életben, miután véget ér a profi játékosként töltött idő.

A Season 2 világbajnoka, Kurtis „Toyz” Lau, a mid laner játékos számára ez az új útvonal a tajvani börtönbe vezetett kábítószer-kereskedelem miatt.

A profi játékosként eltöltött idő alatt Toyz a Taipei Assassins mid laner játékosaként hazavihette a 2. szezon világbajnoki címét.

Bár számos mid lane bajnokot uralt, különösen Orianna játékáról volt ismert.

Nem volt meglepő, hogy ezt a bajnokot választotta, hogy a Taipei Assassins győzelmének emlékére egy játékon belüli skint kapjon, amely a mai napig használható, amikor ezzel a karakterrel játszik.

A világbajnokság megnyerése után Toyz még néhány évig midet játszott. Ezután átment menedzseri, színfalak mögötti szerepkörökbe, míg végül 2019-ben visszavonult.

Az esport karrierjét követően a korábbi profi játékost letartóztatták Tajvanban marihuána-kereskedelemért. A Yahoo News közölt egy riportot, melyben részletesen leírja, milyen bűncselekmények miatt üldözték.

Végül 6 bűncselekmény elkövetése miatt ítélték el (4 esetben végrehajtott másodfokú kábítószer-kereskedelem és 2 esetben kábítószer-kereskedelem kísérlete miatt), és 4 év 2 hónap börtönbüntetést kapott.

Betöltés...
Keresés
Keresés