Az Activision felvásárlása elleni küzdelemben csapott le a Battlefieldre a Sony

Amióta a Microsoft bejelentette az Activision felvásárlási terveit, nagyon sok nagyon furcsa dolgot mondtak az érintettek. Egyrészt a Microsoft mindent megtett, hogy azzal érveljen, hogy 68,7 milliárd dollárt költeni egy cégre nagyon laza dolog, és tényleg nem kell nagy dolognak tekinteni.

Ezt az álláspontot próbálták bizonyítani, amikor azt mondták, hogy „az Activision Blizzard által fejlesztett és kiadott videojátékokban nincs semmi olyan, ami a rivális PC-s és konzolos videojáték-forgalmazók számára „kötelező” lenne”, ami egy zavarba ejtő gondolat.

Nemrég azt is állította, hogy „a Sony több exkluzív játékkal rendelkezik, mint a Microsoft, amelyek közül sok jobb minőségű”, ami nagyon bizarr dolog egy rivális cégről, még ha furcsán kellemes is. A Sony viszont egyáltalán nem nyugszik bele a gondolatba, hogy a CoD hamarosan az Xbox kezébe kerül.

Az Xbox-főnök Phil Spencer állításai ellenére, miszerint „a CoD addig lesz PlayStationön, amíg a játékosok Call of Dutyt akarnak játszani PlayStationön”, a Sony továbbra is azzal érvel, hogy a Microsoft az IP birtoklásával potenciálisan erős pozícióba kerülhet.

„A Call of Duty nem másolható. A Call of Duty túlságosan beágyazódott ahhoz, hogy bármely rivális, bármilyen jól felszerelt is legyen, utolérje” – mondta a Sony a Verseny- és Piacfelügyeletnek (CMA). „Más kiadóknak nincsenek meg az erőforrásaik vagy a szakértelmük ahhoz, hogy felérjenek a sikeréhez”.

A folytatásban a Sony úgy döntött, hogy egyenesen a Battlefield-sorozatot említi, és azt mondja, hogy az közel sem érte utol a CoD-ot.

A cég azt írta: „Hogy konkrét példát mondjak, az Electronic Arts – az Activision után az egyik legnagyobb harmadik féltől származó fejlesztő – évek óta próbálja a Call of Duty riválisát előállítani a Battlefield-sorozatával”.

„A Call of Duty és a Battlefield közötti hasonlóságok ellenére – és annak ellenére, hogy az EA más sikeres AAA franchise-ok (például FIFA, Mass Effect, Need for Speed és Star Wars: Battlefront) fejlesztésében is eredményes volt – a Battlefield franchise nem tud lépést tartani azzal”.

Bár meg lehet érteni a Sony aggodalmát, azt kell mondani, hogy kissé felesleges, hogy ennyi játékot, fejlesztőt és kiadót rángatnak a sárba azért, hogy a Microsoft felvásárlását vagy keresztülvigye – vagy teljesen megakadályozza, attól függően, melyik oldalt nézzük.

Ti is egyetértetek azzal, hogy felesleges ez a nagy felhajtás? 

kép: Battlefield 2042

Betöltés...
Keresés
Keresés