Az NVIDIA két videókártya gyártását is leállítja

Ez tulajdonképpen a második alkalom, hogy ugyanaz a forrás a középkategóriás Turing sorozat végét állítja. Mindkét állítólag megszűnő termék nagyon hasonló GPU-kon alapul, azzal a különbséggel, hogy az RTX 2060-as sorozat támogatta a raytracinget és a DLSS hardveres gyorsítást, míg a GTX 1660-as sorozatból hiányoztak ezek a funkciók.

Az NVIDIA RTX 2060 egy 2019-es termék, amely különböző frissítéseket látott életében. Kezdve az alig fél évvel későbbi SUPER frissítéssel és a tavalyi 12 GB memóriafrissítéssel. A GTX 1660 és 1660 SUPER széria egyenként 3 hónapos késéssel jelent meg. A vásárlók mostanra az RTX 30-as sorozatra, vagy akár a sokkal kedvezőbb árúnak számító Radeon RX 6600-as sorozatra terelték a figyelmüket.

A BoardChannels jelentése szerint az NVIDIA megerősítette, hogy az RTX 2060 és GTX 1660 modelleket már nem gyártják.

Ez minden változatot érint, beleértve a SUPER SKU-kat is. Amit fontos megjegyezni, hogy a GTX 1650 és GTX 1630 GPU-kat még nem „törölték”. A kártyapartnerek még mindig rendelkeznek a GPU-hiány csúcsáról származó felesleges készletekkel. Az azonban nem egyértelmű, hogy az NVIDIA leállította-e ezeknek a kártyáknak a gyártását is.

Az NVIDIA jelenlegi termékkínálatában a GeForce RTX 3050 és RTX 3060 GPU-k 8 GB-os kapacitással szerepelnek. Ezek a kártyák továbbra is túlárazottnak számítanak, 285, illetve 335 dolláros áron kerülnek forgalomba. Remélhetőleg azzal, hogy az NVIDIA az alsó kategóriás modellek esetében áttér az Ampere sorozatra, hamarosan itt is jobb versenyt láthatunk.

Betöltés...
Keresés
Keresés