A technika a legnagyobb ellenség? – Pokimanet az órája próbálta lebuktatni

Mindenki azt hiszi, hogy hírességnek lenni habos-babos meseálom, egészen addig, amíg a saját bőrén valaki meg nem tapasztalja. A hétköznapi ember el sem tudja igazán képzelni, hogy milyen lehet az, amikor milliók rajonganak érte, mindez annyira kívül esik a „normális kategórián”, hogy nagyon edzeni sem lehet rá.

A gond egyébként véleményem szerint nem a több százezer, vagy millióval van, hanem azzal a túlságosan fanatikus 10-20-szal, ami mindent hajlandó megtenni azért, hogy kedvence életébe kerüljön. A streamerek például ezért is költöznek olyan sűrűn, mert igyekeznek „láthatatlanok” maradni a hétköznapokban, nehogy valaki kiderítse, pontosan hol laknak, mert abból jó még nem sült ki.

A technológia viszont már nem a streamerek pártját fogja, ezt pedig elsőkézből tapasztalhatta meg Poki a legutóbbi műsorában. Éppen a chattel beszélgetett, amikor az Apple Watch elkezdett szövegelni, s már majdnem beolvasta a tartalomgyártó lakcímét. Több tízezren nézik egy időben Poki műsorást, s sajnos ezek között az emberek között biztosan akadt volna legalább egy-két rosszakaró. Persze a videós egy pillanat alatt falfehér lett, nem is tudott mit kezdeni az esettel.

„Ezek a helyzetek annyira megrémítenek…”  – kezdett bele Poki, aki elmondta, hogy nagyon tart mostanában a technológiától, ami képes most már egy egyszerű parancsszóra is mindent elárulni az online követőknek.

S talán még csak nem is a stalkerek miatt annyira kellemetlen egy ilyen információ leak, bizony a SWATTING még mindig létező jelenség, ami sajnos tragédiával is végződhet…

Betöltés...
Keresés
Keresés