Így változik a LoL ranked rendszere! – Két szakasz, több jutalom, különböző chromák

2023-ban több ponton is változik a League of Legends rangsorolt rendszere, a változások egy része pedig hamarosan a PBE-ben is bemutatkozik.

A League of Legends 2023-as rangsorolt szezonjában két „visszaállítás” lesz. Az 1. szakasz valamikor január elején veszi kezdetét, a 2. szakasz pedig az év közepén indul, a pontos időpontokat később közli a Riot games.

Ezenkívül a feljutási sorozatok 5 helyett 3 játékból állnak, és a meccskeresést nem fogja befolyásolni a látható rang.

Ez azért került bevezetésre, mert magasabb szinteken a többség már az év közepére eléri a rangsorolt játékban kitűzött céljait, így nem marad túl sok tennivalójuk.

Egyesek folytatják a küzdelmet, sokan azonban teljesen felhagynak a rangsorolt játékkal, vagy smurf fiókokkal játszanak tovább, ami alapvetően szembemegy a LoL szabályzatával. Alapvetően arra törekszenek, hogy mindig lebegjen a játékosok előtt egy reálisan elérhető cél, és megfelelően jutalmazzák a teljesítményeket.

Ha már a teljesítményeknél tartunk…

Bővítik a rangsorolt játékkal elérhető jutalmak körét, így például hextech kulcsokat, ládákat és egyéb finomságokat lehet szerezni az egyes szakaszok során.

Minden rangsorolt játékért „szakaszpontok” járnak, a győzelemért több, a vereségért kevesebb.

A rangsorolt szezon két szakasza 2 rangsorolt hőskinézetet jelent! Ezeket a korábban megszokott módon lehet megszerezni, egy apró változtatással. A következő szezontól kezdve a rangsorolt hőskinézetek minden ranggal elérhetőek lesznek, nem csak az Aranytól felfelé.

A szakasz végéig elért rangtól függően továbbra is eltérő chromákat lehet szerezni, így érdemes jobb helyezést elérni a még színesebb chromákért.

Nos ti mit gondoltok ezekről a változásokról?

Betöltés...
Keresés
Keresés