Te, WC, telefon: Orvosok szerint ennyit “oké” telózni a slozin

Az, hogy legyen valami, amivel lefoglalhatjuk magunkat, amíg a vécén vagyunk, nem újdonság. Egy magazin, telefon, egyes helyeken akár televízió – vagy a tusfürdős doboz -, sok esetben elérhető.

Az utóbbi években azonban – a technológia fejlődésével – a magazinokat szinte teljesen felváltották a telefonunkon lévő YouTube videók és játékok. Felmérések is alátámasztani látszanak ezt, hogy sokan nézegetjük a telefonunkat, miközben a vécén ülünk.

A NordVPN tanulmányában a megkérdezett 9800 felnőtt 65 százaléka mondta azt, hogy magával viszi a telefonját. A megkérdezettek közül a 26-41 évesek viszik a legtöbbet a telefonjukat a vécére, a második helyen a Gen-Z (18-25) áll.

Aki Spanyolországban él, az nagyobb valószínűséggel használja a telefonját a vécén, mivel az országban megkérdezettek közel 80 százaléka mondta, hogy a mobilját használja arra, hogy lefoglalja magát amíg ott üldögél.

Azonban érdemes óvatosnak lenni azzal kapcsolatban, hogy mennyi ideig ülsz a slozin a telefonoddal, mivel a túl sok idő nem várt egészségügyi problémákhoz vezethet.

Dr. Roshini Raj, a NYU Langone gasztroenterológusa elmondta: “Átlagosan körülbelül 10 percet érdemes maximum így tölteni”. Az orvos hozzátette, hogy ha mégis hosszabb ideig ülünk a vécén, az aranyérhez vezethet, sőt, néha megduzzadt vénákhoz is.

Az orvos azonban figyelmeztetett, hogy ez a vécé kialakításán is múlhat.

kép/forrás: the healthy, unilad

Betöltés...
Keresés
Keresés