Kitiltják az Apex Legends játékosokat, ha Andrew Tate-ről beszélnek

A korábbi profi kickboxoló, Andrew Tate az év során sok kritika tárgyává vált a nőkről alkotott ellentmondásos, nőgyűlölő véleménye miatt.

Az elmúlt hónapokban több közösségi médiaplatform – köztük az Instagram és a TikTok – is kitiltotta Tate-et, a TikTok képviselője pedig azt mondta az NPR-nek, hogy a szolgáltatás nem tolerálja az influencer „gyűlölködő ideológiáját”.

Tate messze nem az egyetlen, akit a közösségi platformok hajlandóak kirúgni vitatott nézetei miatt. Az őt nyíltan támogatók sem jártak sokkal jobban egyes esetekben.

A redditor onyi_time nemrég Apexet játszott olyan felhasználókkal, akik Andrew Tate beszédtémáit felhánytorgatták. A Reddit-felhasználó a szöveges csevegésben a következő megjegyzéssel válaszolt: „Andrew Tate cringe”.

Ennek eredményeként egy hétre kitiltották a játékost.

Az Electronic Arts felfüggesztési üzenetének képernyőfotója megjegyzi, hogy az ilyen viselkedés „gyűlöletkeltő magatartásnak” minősül. Ezért a játékos fellebbezett a döntés ellen, csakhogy a felülvizsgálat után kiderült, véglegesnek minősül a kitiltás.

Bár a komment nem tartalmazott gyűlöletkeltő szöveget, többen megjegyezték, hogy „Andrew Tate” beírása a chatre „nyilvánvalóan kitiltás”.

„Andrew Tate úgy tűnik, hogy az EA feketelistára tett szó” – mondta valaki más.

Mégis, sokan egyetértettek abban, hogy az egyhetes eltiltás a kontextust tekintve túlzott büntetésnek számít.

Betöltés...
Keresés
Keresés