Vádat emeltek a Twitter & Discord influencerek ellen 100 millió dolláros részvénycsalásért

Az átverések 2020 januárjában kezdődtek, melynek során hét személy „sikeres kereskedőként reklámozta magát, és több százezer követőt szerzett a Twitteren és Discordon lévő tőzsdei kereskedési chatszobákban”.

Ezután a Twitteren és a Discordon egyaránt arra kérték követőiket, hogy vásároljanak részvényeket és fektessenek be. Ezek az influencerek elmondták, vannak bizonyos árfolyampontok, amelyeket el akarnak érni, és azt akarták, hogy a követőik vegyék meg a részvényeket, hogy lényegében segítsenek nekik elérni ezt a pontot.

Állítólag téves információk sokaságával táplálták a követőket, hogy manipulálják őket.

De anélkül, hogy kommunikáltak volna a hűséges követőik nagy közösségével, eladták a részvényeiket.

Laikusan fogalmazva, a követőiket használták fel a részvény árfolyamának növelésére, mulasztás útján hazudtak, és több százezer követőjüket manipulálták, hogy maguk is pénzt keressenek. Az állítólagos nyereség becsült összege 100 millió dollárra tehető.

A hivatalos sajtóközleményben a vádlottak nevét és közösségi média elérhetőségét nyilvánosságra hozták:

NévLakhelyTwitter név
Perry MatlockTexas@PJ_Matlock
Edward ConstantinTexas@MrZackMorris
Thomas CoopermanCalifornia@ohheytommy
Gary DeelCalifornia@notoriousalerts
Mitchell HennesseyNew Jersey@Hugh_Henne
Stefan HrvatinFlorida@LadeBackk
John RybarczykTexas@Ultra_Calls

Az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet sajtóközleménye szerint „a kereset továbbá azzal vádolja a texasi Daniel Knightot (Twitter Handle @DipDeity), hogy segédkezett az állítólagos rendszerben, többek között azzal, hogy társszervezője volt egy podcastnak, amelyben a többi személy közül sokakat szakértő kereskedőként népszerűsített, és fórumot biztosított számukra manipulatív kijelentéseikhez”.

A SEC, más néven az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet benyújtotta keresetét a Texas déli körzetének amerikai kerületi bíróságán, és „állandó eltiltást, kártérítést, előzetesen megállapított kamatokat és polgári bírságot kér minden egyes alperes ellen, valamint penny stock eltiltást Hrvatin ellen”.

A nyomozás még folyamatban van.

Betöltés...
Keresés
Keresés