Dühöng a Microsoft: A Silent Hill 2 remake NEM jön Xboxra!

A Microsoft az ellene indított szövetségi kereskedelmi bizottsági perre adott legutóbbi válaszából úgy tűnik, mintha azt sugallta volna, hogy a Silent Hill 2 remake soha nem fog megjelenni a cég saját konzoljain.

Az FTC-t (Federal Trade Commission) nem hatják meg a Microsoft érvei, miszerint az Activision felvásárlása nem fog sok hullámot vetni az iparágban.

A Microsoft azt állította, hogy a Sony exkluzív játékai jobbak és sokkal elterjedtebbek, valamint hogy a Sony arra törekszik, hogy a Microsoft jelenlétét zsugorítsa a videojáték-piacon, és hogy a The Elder Scrolls VI csak egy „közepes méretű” játék, és nem fogja a PlayStationről a saját hardverre terelni a vásárlókat.

Ez csupán egy kis ízelítő a két titán oda-vissza érveléséből, hogy miért kell vagy nem kell befejezni a felvásárlást, és őszintén szólva a rajongóknak már elegük van belőle.

Most, hogy már az FTC pere is terítéken van, a Microsoftnak vissza kellett vágnia.

A Windows Central jóvoltából megtudtuk, hogy a Silent Hill 2 a Final Fantasy VII Remake és a Bloodborne soha nem kerülnek át Xboxra.

„Azon túl, hogy a Sony egyenesen exkluzív tartalmakkal rendelkezik, olyan megállapodásokat kötött harmadik fél kiadókkal, amelyek megkövetelik az Xbox „kizárását” azon platformok köréből, amelyeken ezek a kiadók terjeszthetik játékaikat” – hangzott el a közleményben.

„Néhány kiemelkedő példa ezekre a megállapodásokra: Final Fantasy VII Remake (Square Enix), Bloodborne (From Software), a hamarosan megjelenő Final Fantasy XVI (Square Enix) és a nemrég bejelentett Silent Hill 2 remastered (Bloober team).”.

A Silent Hill 2 azonban csak PC-re készül, ahogy a Ghostwire Tokyo is csak PC-re és PlayStation 5-re volt elérhető. Amint lejár a 12 hónapos exkluzivitás, még idén Xbox Game Passra is érkezik.

Persze itt is van különbség a fejlesztők és a kiadók között, akik részt vesznek ezekben a megállapodásokban.

Betöltés...
Keresés
Keresés