Eltűnnek a Warzone 2 játékosok? 36%-kal csökkent a játékosbázis Steamen!

A Modern Warfare 2 a megjelenéskor rekordokat döntött, mindössze öt nap alatt meghaladta a 25 millió játékost. Az MW2 november 20-án érte el a 488.897 fős csúcsot, ami történetesen négy nappal a Warzone 2 megjelenése után történt.

December 29-én azonban a játékosok száma 184.000-re esett vissza, ami több mint 300.000 felhasználóval kevesebb.

 

Az Activision nem közöl adatokat más platformokról, de a játékosok számának masszív csökkenése a Steamen aggasztó tendenciát mutat.

A Warzone 2 tartalomgyártói, mint például TimTheTatman és CouRage, szintén arról számoltak be, hogy tartalmaik a Warzone 1-hez képest alulteljesítenek.

Egy streamer azt állította, hogy a Warzone csökkenések minden platformon ugyanazok, de fontos megjegyezni, hogy az Activision nem közli a játékosok számát más platformokon.

Így hát a Warzone 2 játékosok, akik szeretik a játékot, elárasztották a kommentszekciót, hogy megvédjék kedvenc új játékukat.

Az egyik felhasználó így reagált:

„Feltételezel és hazudsz az összes többi platform csökkenéséről tényleges bizonyíték nélkül. Spekuláció a javából…”

A Warzone 2 jelenlegi 89.000-es játékoslétszáma nem festi le a teljes képet. A SteamCharts szerint az MW2 és a WZ2 az elmúlt 30 napban átlagosan 148.868 játékost számlált.

Egy másik közösségi tag hozzátette: „Szörnyű minta. A játékosok fele, ha nem több mint a fele konzolos. És a konzolos játékosok nincsenek rajta a listán”.

Ez valóban igaz, hiszen a konzolos játékosok valóban sokkal többen vannak, mint PC-sek, főleg más régiókban, mint pl. Amerika. Sőt sokan nem a Steamen vették a játékot, hanem a Battle.net-en.

A viták nyilvánvalóan egyértelművé tették, hogy a Warzone 2 játékosai eltérő véleményt vallanak a játék jelenlegi állapotáról.

Betöltés...
Keresés
Keresés