„Érdemes PS5 kontrollerre váltani, ha előnyt akarsz” – Állítja a WZ2 szakértő

A CoD közösség tagjai a Warzone 2021-es megjelenéséig nem folytattak rendszeresen aim assist vitákat. A korábbi CoD PC-s portjait hibák sújtották, és a kis játékosbázis miatt a franchise inkább a konzolokra épült. Az egérrel és billentyűzettel játszó játékosok beáramlása felerősítette a panaszokat az elmúlt két évben.

Az input lag az az idő, amely alatt a megnyomott gomb vagy billentyű végrehajtja a játékban a műveletet.

Például, ha megnyomod a tűz gombot a játéknak akár néhány ezredmásodpercbe is beletelhet, mire regisztrálja, hogy valóban megnyomtad a gombot. A CDL Pro ‘Dashy’ az aim assist elleni tiltakozásáról beszélt, a Warzone profi, HusKerrs pedig azt mondta, hogy a „broken” aim assist miatt lehet, hogy kontrollerre vált.

A Warzone 2 szakértője, TrueGameData elmagyarázta,

hogy az aim assist mellet az input lag egy másik ok lehet, amiért a PC-s játékosoknak érdemes megfontolniuk a kontrollerre való átállást.

TrueGameData input lag tesztet végzett a Warzone 1 és 2 esetében úgy, hogy egy nagysebességű kamerával rögzítette, ahogy mozgatja a botot, és lenyomja a ravaszt.

Arra a következtetésre jutott, hogy „a Warzone 1 és a Warzone 2 között tényleg nincs különbség a bemeneti lag tekintetében”.

Az azonban meglepte a YouTubert, hogy a PS5 kontrollere felülmúlta az egeret és a billentyűzetet, valamint az Xbox kontrollereket. „Nagyon meglepett az egér input lagja. Az már eléggé köztudott volt, hogy az Xbox One és az Xbox Elite kontrollerek egy kicsit lassabbak, mint a PS5 kontrollerek”.

Íme néhány számadat a kontrollerek, valamint az egér és a billentyűzet input lag késleltetéséről. Minden szám milliszekundumban van megadva:

  • Mouse (G Pro Superlight Wireless): WZ 1 (31.3) WZ2 (32.1)
  • Keyboard (Wooting 60HE. Tachyon Mode) WZ1 (20) WZ2 (19.6)
  • Xbox One controller trigger: WZ 1 (23.8) WZ2 (28.3)
  • Xbox Elite S2 controller trigger: WZ1 (37.5) WZ2 (32.5)
  • PS5 controller trigger: WZ1 (28.8) WZ2 (27.9)
  • PS5 overclocked controller trigger: WZ1 (21.7) WZ2 (26.3)
  • PS5 overclocked controller stick: WZ1 (17.5) WZ2 (20.4)

TrueGameData konkrétan azt vizsgálta, hogy mekkora különbség van egy PS5 felturbózott kontroller és egy Xbox One kontroller használata között.

” Abszolút megéri megpróbálkozni a cserével, ez egy igazán nagy különbség”.

Ha PC-n játszol, és szeretnél előnyt kovácsolni az ellenfelekkel szemben, akkor a PS5 kontrollerre váltás pontosan az lehet, amit kerestél.

Betöltés...
Keresés
Keresés