Az ideális Bluetooth fülhallgató kiválasztása játékosoknak

Amikor az ideális füles megtalálása a cél, akkor érdemes mindenek előtt tisztázni az egyedi elvárásokat. Magától értetődik ugyanis, hogy zenehallgatáshoz, filmnézéshez, beszélgetéshez és játszáshoz nem ugyanazon paraméterű modellek a megfelelőek. Vagyis az első lépés körbejárni azt a kérdést, hogy mik azok a kritériumok, amik nem szenvedhetnek csorbát, amik annyira meghatározóak és lényegesek, hogy egyúttal behatárolják a legmegfelelőbb típust.

Játék közben minden dobbanásnyi basszus számít!

A hangzás milyensége az egyik kulcsfontosságú szempont. Ha a hangkép szétesik, akkor az a gyakorlatban olyan, mintha a játék zenéje, valamint az effektek lyukból szólnának, roppantul idegesítő, idővel pedig a füleknek megterhelő. Ellenben, ha még a legmélyebb tartományok is szépen megmutatkozhatnak, az bizony pazar hangzást garantál. Ez pedig vitathatatlanul nagyban hozzájárulhat a játékélmény minőségéhez! Azt azonban érdemes figyelembe venni, hogy a Bluetooth fülhallgató akkor képes ilyen pazar feltételeket biztosítani, ha légmentesen tapad a fülekbe, azaz nem engedi át a levegőt, ezáltal a zavaró rezgéseket sem. A fejhallgatók esetében a méret a lényeg, minél nagyobb a fej, annál jobban düböröghet a basszus.

fejhallgató. gaming

A Bluetooth, mint adatátviteli megoldás, sokakban úgy maradt meg, mint ami veszteséges, vagyis lassulást eredményez, így történetesen játékoknál nem a legideálisabb választás. Ez azonban téves információ, hiszen ez a fajta adattovábbítás gyors, azonnali, és nem generál minőségbeli torzítást. Ugyanakkor általa nem mindennapi kényelem tapasztalható meg, hiszen nincsen kábelekhez kötöttség, nincsen korlátozás.

Melyik árkategóriába sorolhatóak a játékosokra specializált modellek?

A gamer fülesek nem a legolcsóbb variációk közé tartoznak, ez tény, de nem is szokványos paraméterekkel rendelkeznek. Úgyhogy a valamit valamiért elv mindenképpen érvényesül. Ettől függetlenül nem feltétlenül célszerű a legdrágább konstrukciókra szavazni, kifizetődő taktika előbb körbenézni a piacon, és egy villám összehasonlítást végezni, ahol kiderülhetnek az egyéni értékek, és az azokhoz társuló összegek. Az biztos, hogy a prémium választás egyik ismérve, hogy az általa borítékolt hangzás és helytállás nem fél évre szól. Márpedig ez mindenképpen pénztárcabarát pozitívum.

Mennyire lényeges szempont a játékok fajtája?

Erre a területre is ildomos ránézni kicsit. Azok a játékok, amik komplett zenei háttérrel rendelkeznek, egyértelmű, hogy olyan fülest követelnek, ami hangzásban a maximumon teljesít, és ebben nincsen apelláta. Ugyanakkor akadnak olyan játékok is, amik elsősorban beszélgetésből állnak, azaz nem feltétlenül mérvadó, hogy a mély tartomány hangjai mennyire érvényesülnek. Ebben a szituációban mondhatni felesleges csúcskategóriás modellekben gondolkodni, egyszerűen azért, mert képtelenség kihasználni az előnyeit.

A játékos füles zenehallgatásra is használható?

Természetesen! A profi gamer füles minden további nélkül bevethető zenehallgatásra is, mivel a tökéletes hangkép minden dallamban kiélvezhető. Így egyetlen füles két feladatkörben is kitűnően teljesíthet!

Betöltés...
Keresés
Keresés