HP laptopok gamereknek

A HP gamer laptopok kínálata meglehetősen szerteágazó, népszerűségük attól is függ, hogy milyen tapasztalt játékosoknak kínálják őket, milyen hardverteljesítménnyel és funkciókkal rendelkeznek, és milyen áron érhetők el.

A következő néhány gamer HP laptop sorozat volt a legkeresettebb az elmúlt időszakban:

 • HP Omen: az Omen sorozat a HP játékra tervezett laptopjainak zászlóshajója. Ezek a gépek általában erőteljes processzorokkal és dedikált grafikus kártyákkal rendelkeznek, amelyek kiváló játékélményt nyújtanak. Az Omen laptopokhoz továbbá gyors frissítési frekvenciájú kijelzők és játékbarát funkciók is tartozhatnak. A sorozaton belül a legsikeresebb modellnek számítanak a következők:
 • HP Omen 15: az Omen sorozat egyik legnépszerűbb modellje, az Omen 15, erőteljes hardverrel és sokféle konfigurációval rendelkezik. Kiváló választás a középkategóriás gamer laptopok iránt érdeklődőknek.
 • HP Omen 17: Az Omen 17 a nagyobb testvére az Omen 15-nek és 17 hüvelykes kijelzővel rendelkezik. Ez a modell kifejezetten azoknak a játékosoknak szól, akik nagyobb kijelzőt preferálnak.
 • HP Pavilion Gaming: a Pavilion Gaming sorozat középkategóriás gamer laptopokat kínál megfizethetőbb áron. Ezek a gépek is rendelkezhetnek dedikált grafikus kártyákkal és olyan funkciókkal, amelyek a játékosoknak szólnak.
 • HP Victus: a HP Victus sorozat 2021-ben debütált és a középkategóriás gamer laptopok piacán próbál helyet kiharcolni. Megfizethetőbb áron érhető el és olyan funkciókat kínál, mint az erőteljes processzorok és grafikus kártyák.
 • HP Victus 16: a HP Victus 16 az újabb sorozat sikeres képviselője. A 16 hüvelykes kijelzője és középkategóriás hardvere miatt vonzó lehet a játékosoknak.
 • HP Omen X: az Omen X egy prémium kategóriás gamer laptop sorozat, amely kifejezetten a hardcore játékosoknak szól. Ezek a gépek magas teljesítményű hardvert, egyedi hűtési megoldásokat és extrém játékélményt kínálnak.

Fontos megjegyezni, hogy a gamer laptopok árai és specifikációi változhatnak a modelltől és a konfigurációtól függően. A játékosoknak általában olyan gépeket érdemes választani, amelyek megfelelnek az adott játékigényeiknek és költségvetésüknek. Az aktuális modellek és konfigurációk a HP hivatalos weboldalán és hivatalos kiskereskedelmi forrásoknál érhetők el.

hp

HP laptop videókártyák

A HP gamer laptopok különböző videókártyákkal vannak felszerelve, és a választék változhat a modelltől és a konfigurációtól függően. Az alábbiakban néhány példa a videókártya márkákra és típusokra, amelyeket HP gamer laptopokban használnak:

 • NVIDIA GeForce sorozat: a HP gamer laptopok a leggyakrabban NVIDIA GeForce sorozatú videókártyákkal vannak szerelve. Ezek közül néhány népszerű modell lehet például a GeForce GTX 1650, GTX 1660 Ti, RTX 3060, RTX 3070 vagy RTX 3080. Ezek a videókártyák kiválóan teljesítenek játékokban és grafikailag igényes alkalmazásokban.
 • AMD Radeon sorozat: néhány HP gamer laptop AMD Radeon sorozatú videókártyákat is tartalmazhat. Az AMD Radeon RX sorozat kártyái erős grafikai teljesítményt kínálnak és az AMD FreeSync technológiát támogatják, ami jobb játékélményt nyújthat.
 • Intel integrált grafika: ritkán néhány HP gamer laptopban integrált grafikával is találkozhatunk, különösen az ultravékony modelleknél. Ezek a gépek általában nem alkalmasak nagy teljesítményigényű játékokra, de alkalmasak alapvető feladatokhoz.

Az egyes HP gamer laptop modellek kínálata és konfigurációi változhatnak, tehát az aktuális videókártyák függnek a modelltől és a választott konfigurációtól. Az általad választott laptop specifikációit az HP hivatalos weboldalán vagy az üzletekben található termékinformációkból tudod ellenőrizni. A videókártya típusa és teljesítménye az egyik legfontosabb tényező a gamer laptop kiválasztásakor, mivel ez meghatározza a játékok futási képességét és a grafikus teljesítményt.

Legfontosabb HP laptop kiegészítők gamereknek

A HP gamer laptopokhoz különböző tartozékok érhetők el, amelyek segíthetnek a játékélmény fokozásában és a gép hatékonyabb használatában. Az alábbiakban néhány olyan fontos tartozék található, amelyeket gamer laptop tulajdonosként érdemes lehet fontolóra venni:

 • Gamer egér: egy jó minőségű gaming egér kényelmes használatot biztosít és pontosabb irányítást nyújthat játék közben. Válassz olyan egeret, amelynek magas DPI (tartomány az egér érzékenységében) értéke van, és programozható gombokkal rendelkezik.
 • Mechanikus billentyűzet: ha preferálod a billentyű fizikai visszajelzését és a gyors válaszidőt, egy mechanikus billentyűzet lehet a választás. Számos olyan mechanikus billentyűzet létezik, amelyek a játékosok számára kifejlesztve lettek és különféle háttérvilágítási és programozhatósági lehetőségekkel rendelkeznek.
 • Gamer fejhallgató: egy jó minőségű gamer füles lehetővé teszi a kiváló hangzás élvezetét játék közben, és segít abban, hogy az ellenfelek hangjait pontosan lokalizálni tudjad. Válassz olyan fejhallgatót, amely kényelmesen illeszkedik a fejedre, és rendelkezik zajszűrő vagy térhatású hangzás funkciókkal.
 • Gamer egérpad: egy minőségi egérpad segíthet az egér pontosabb mozgatásában és az asztalon való jobb tapadásban. Különféle méretek és anyagok érhetők el, hogy illeszkedjenek a játékstílusodhoz.
 • Külső SSD merevlemez: ha nagy mennyiségű játékot és médiafájlt szeretnél tárolni, egy külső merevlemez segíthet bővíteni a tárhelyet. Így a laptopod belső merevlemezét szabadon hagyhatod a játékoknak és az alkalmazásoknak.
 • Laptop hűtő: egy hűtőpad segíthet csökkenteni a laptop hőmérsékletét hosszabb játékmaratonon keresztül. Ez hozzájárulhat a gép teljesítményének megtartásához és az állandó hűvösebb működéshez. A HP gamer laptopokra jellemzőek a túlméretezett hűtőbordák, de elsősorban az RTX kártyás gépek számára jól jön egy külön hűtő.
 • Webkamera takaró: a webkamera takaró lehetővé teszi, hogy lefedd a beépített webkamerát, amikor nem használod, így növelve a privátszférád védelmét és megakadályozva a potenciális hackelési kockázatokat.
 • Külső gamer monitor: ha szeretnél nagyobb kijelzőt a játékhoz vagy a produktív munkához, egy külső monitor nagyszerű kiegészítő lehet. Válassz olyan monitort, amely megfelel a játékokhoz és a laptopod grafikus teljesítményéhez.

Ez csak néhány példa a HP gamer laptopokhoz elérhető tartozékokra. A választás attól függ, hogy milyen játékstílust preferálsz, milyen funkciókra van szükséged, és mennyit szándékozol költeni a tartozékokra. A kiválasztott tartozékok segíthetnek a játékélmény javításában és a laptopod hatékonyabb használatában.

HP gamer laptop árak

A Victus széria megjelenésével elérhető közelségbe kerültek a hobbi gamerek számára is a játékra tervezett HP laptopok. Eddig a Pavilion Gaming modellek alkották a belépő szintet, árban nagyjából hozzájuk csatlakoztak a Victus gépek. Az áruk 400 000 Ft felett kezdődik. Megjelenésük nem hivalkodó, letisztult dizájn jellemzi őket, első ránézésre nem tűnnek gamer gépeknek.

Az Omen széria csúcsmodelljei számítanak a legdrágább gamer HP laptopoknak, áruk a milliós határhoz közelít. Annyival viszont nem tudnak többet, mint a Victus-ok, melyek jelenleg ár/érték arányban a legjobb választásnak bizonyulnak HP fronton.

Betöltés...
Keresés
Keresés