Counter Strike

A nindzsák elköszöntek fribergtől, szabadon igazolható a banán király


Az első csapatból már jó ideje kikerült, szerződését azonban csak most bontotta fel a NiP.

Elsősorban arra hívnánk fel a figyelmet, mennyire korret módon járt el a NiP. A svéd szervezetről pontosan tudjuk, rendre egy éves szerződéseket köt a játékosokkal, így ha ragaszkodtak volna friberghez, fél évig még kötötte volna a szerződése.

És hogy mit csinált volna ez idő alatt? Amit mondjuk s1mple, mikor tartalék volt a Liquidben. Streamel és várja, hogy valaki kivásárolja. Vagy vár a sorsára, mint Magisk jelenleg a North-ban.

Ezzel szemben a Major után a nindzsák elengedték friberget, aki így szabadon igazolhat, ahová csak szeretne, olyan ajánlatot fogad el, ami neki a legjobban bejön.

A korrektség persze nem véletlen, friberg és a NiP rengeteg trófeát nyertek együtt, szó szerint a világ urai voltak. 87:0-s veretlenségi sorozatot hoztak tétmeccsen, ami azóta is megdönthetetlen rekord!

És ha csak a 10 legkiemelkedőbb eredményét nézzük az elmúlt 5 évben, másnak egy élet is kevés ennyi dicsőséghez:

Forrás: Liquipedia

Major győzelem Kölnben és 4 Major döntő, IEM, DreamHack és StarLadder győzelmek, öszesen pedig 328 000 dollárnyi pénzjutalom. A matricákból befolyt összegről már nem is beszélve.

Forrás: Esports earnings

Friberg útjai egyelőre kifürkészhetetlenek. Nemrég kipróbálta magát analyst-ként, de úgy érzi van még benne annyi szenvedély a játék iránt, hogy megpróbáljon új csapatban érvényesülni.

Nyitókép: HLTV

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva