Gaming

Ne próbáld ki otthon! Mutatunk 10 őrült módszert a PC hűtésre, kánikula alatt


A szükség nagy úr, de a listában szereplő megoldásoknál ennél többről van szó. Leginkább elgurult gyógyszerekről és eszméletlen kreativitásról.

Odakint beköszönt a 40°, a PC túlmelegedése ellen tenni kell valamit. Mint szinte mindenhol, ebben a kategóriában is léteznek a DIY huszárok, akik házilag oldják meg a problémát. Mutatunk is 10 ötletet, akik ugyan kipipálták a dolgot, de bár ne tették volna!

A listában nincs első és utolsó hely, egyaránt beteg ötlet mindegyik, lássuk is a Top10 otthoni PC hűtő módszert, amit a saját gépetekkel inkább ne próbáljatok ki.

1. Elemekre bontás

Forrás: Imgur

Egy kis plusz szellőzéssel és a magasból való lógatással, valamint a külső borítás teljes hiányával kiküszöbölhető a túlmelegedés. Látványnak sem utolsó, a mindenfelé lógó vezetékek ne tévesszenek meg senkit, a PC hasítani fog így is.

2. Jégkocka ház a PC köré

Forrás: Imgur

Jégkocka gépház, hogy ez miért nem jutott még eszébe senkinek? Zseniális ötlet … ja nem! Reméljük kitart a nyár végéig és nem lesz zárlatos a méregdrága gamer PC setup.

3. Egy nem elég, kell a 66 hűtő egyszerre

Forrás: Imgur

Fő a biztonság, itt még az sem gond, ha az egyik véletlen meghibásodik. Sőt, lehet észre sem veszed.

4. Ventilátor, csak kicsit másképp

Forrás: Imgur

Személyes kedvenc, ezt konkrétan már láttam is egy havernál. Ötletes, lényegében veszélytelen és álló ventilátor nyáron szinte minden háztartásban található. Csak ki ne derüljön, miért izzadnak a többiek a nappaliban, és hová tűnt a ventilátor.

5. Vízhűtés házilag

Forrás: Imgur

Kellően hideg vízzel akár össze is jöhet, bár a kánikulában tomboló hőséghez képest szinte minden elég hideg. Pár óránként újratöltöd és kész is a házi vízhűtéses szuper PC.

6. Ha úgyis üres a hűtő, PC-t a konyhába

Forrás: Imgur

Egyrészt praktikus, mert szó szerint fel se kell állnod a kajáért, 0-24 pöröghet a kedvenc játékod. Ráadásul a hűtő még téged is hűt, tiszta haszon. A villanyszámla mondjuk fájni fog, de nincs mit tenni, a haverok már várnak TS-en.

7. Kerti szerszámokat is bevethetsz

Forrás: Imgur

A lombfújó úgyse kell őszig, jó lesz addig a szobádban. A könyvespolcról kell pár ideális magasságú könyv, de ha beszintezted a fújót, már hűti is a gépet.

8. Laptopra is van megoldás: random dolog a fagyasztóból

Forrás: Imgur

Csak benyúlsz a fagyóba, kiveszel egy pizzát, borsót vagy egy csirkemellet és mehet is a laptop alá. Mielőtt kiolvad azért cseréd ki valamire, nehogy elázzon az asztal, de ha ügyes vagy, végtelen ciklusban cserélheted a homemade hűtést.

9. Akvárium a PC közepébe

Forrás: Imgur

És még jól is néz ki, dupla win! A halak vize szépen hűti a gépet, és ha éppen elkap a rage hangulat, csak ránézel a békésen úszkáló állatokra, és egyből megnyugszol. Terápiás vízhűtő, lehet LAN-okon is ez kellene egyeseknek.

10. Drótváz a gép köré

Forrás: Imgur

Kísértetiesen hasonlít az első versenyzőre, de ez hordozhat, szóval a Byoc LAN-okon is villoghatsz vele. Szóval amíg te nem sülsz meg a szobádban, a géped sem fog.

Nyitókép: Overclock

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva