Overwatch

Taimou is fennakadt a Pro vs. Casual témán

Drag - Csető Zsolt - 7 éve Címkék: taimou,

Az EnVyUs finn játékosa nem érti a Blizzard hozzáállását.

Nem egyszer előjött már az Overwatch kapcsán, hogy a Blizzard túlságosan is előnyben részesíti a hétköznapi játékosokat a profikkal szemben, ha a balanszról és a játék alakításáról van szó. Amivel önmagában persze semmi gond nem lenne – ha közben nem szeretnének belőle esportot csinálni.

Ezen akadt fel nemrég legutóbbi streamjében a finnek népszerű játékosa, Taimou, aki úgy fogalmazott: lehet “ki fog égni”, ha a Blizzard tartja magát a mostani balansz-filozófiájához.

“A pénz túl sokat számít ahhoz, hogy a 0.01%-ra hallgassanak. Ó, várjunk csak, nem nekik csinálnak egy ligát éppen?”

A Team EnVyUs játékosát leginkább pont ez az ellentét zavarja. Hiszen az Overwatch League-ben már most óriási pénzek mozognak, a Blizzard 20 millió dollárt kér el egy helyért, vagyis tényleg komolyan gondolják, hogy esportot csinálnak belőle. A profi játékosok mégsem érzik úgy, hogy az ő igényeikhez szabva balanszolnák a játékot – sőt, éppen ellenkezőleg.

A Blizzard egyébként nem ért egyet a kritikákkal: ők rendre azt kommunikálják, hogy mindkét rétegnek igyekeznek megfelelni. Az azonban már más kérdés, hogy ez a gyakorlatban lehetséges-e…

Pro vs. casual? Mindkettő! Lehetetlen küldetésre vállalkozik a Blizzard?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva