Counter Strike

Mi lesz veled kioShiMa? Csapat nélkül a világ egyik legjobb supportja


Afelől kétség sincs, hogy a szerepe szerint kioShiMa a világ egyik legjobb támogató játékosa. De mi van, ha többé nem annyira fontos ez a szerep?

“Kio was the problem!” – tartja a klasszikus mondás, ami egy meggondolatlan pillanatban még kennyS száján csúszott ki. A Major győztes EnVyUs akkori hanyatlásáért kioShiMát tették felelősség és ki is forgatták a csapatból.

A szerencsétlen eset után a FaZe-ben talált új otthonra, ahol ismételten utolérte a felesleges hatodik szerepe.

Adódik a kérdés, mi lesz most kio sorsa? Hiszen a tehetségét kár lenne veszni hagyni, mert hogy világelit support, az teljesen egyértelmű.

A gond ezzel csak az, hogy ha megnézzük, eléggé kikopóban vannak a klasszikus supportok. KRiMZ, Xyp9x és talán még NBK akit ide sorolhatunk, a többi csapatban már nehéz megmondani, ki az abszolút támogató szerepű játékos.

Nézzünk rá az új FaZe-re! NiKo, olof és rain is inkább entry-k, karrigan irányít és GuardiaN AWP-zik. Support sehol. Az SK-ban is mindenki letartja a pálya 1-1 részét támadáskor, nincs igazi támogató szerep, mindenki egy vadállat entry!

Forrás: Facebook

KioShima számára tehát nem lesz elég, hogy jó támogató player, 3 lehetséges megoldás van karriere folytatásához:

  • Visszatér a francia mezőnyhöz. Az EU kaland után kio hazatérhet, az EnVy mostanra szépen összeállt, de xms helyére szerintem még mindig elfogadnák ötödiknek kb bármikor. A G2-ba beférni már nehezebb lenne, ott talán bodyy helyét pályázhatná meg, de mint opció ez is felmerülhet, ha a G2-nél a rutinra szavaznak bodyy kiforratlan tálentuma helyett. Egy LDLC viszont már komoly visszalépés lenne, az felejtős, akkor már inkább a következő lehetőség.
  • Ami nem más, mint a háttérbe vonulás, ahogy tette azt SmithZz is a G2-nál. Ha játékosoként nem férek be az elitbe, de mégis ott akarok maradni, elmegyek coach-nak. Egy EnVy mögé bármikor odaállhatna, de valamelyik EU csapatnak is bőven hasznára lenne kioShiMa tapasztalata. Amíg persze fiatal, inkább játszani szeretne, ami telejesen érthető is.
  • Végül, de nem utolsó sorban jön a talán legnehezebb feladat, átnevelnie magát egy teljesen más stílusra. A Supportokra egyre kisebb az igény, mindenki a brutális entry-ket és a nyers skillt keresi. Kio bőven elég fiatal még ahhoz, hogy magára szedjen egy kicsit agresszívebb stílust, és ezáltal hívja fel újra a csapatok figyelmét.

Ha a fenti három lehetőségből egyik se válik be, még mindig ott van végső elkeseredésnek egy újabb nemzetközi EU mix képe is. Mehet a dignitas-ba a régi FaZe-es arcok mellé, vagy fogja magát, összeáll a friberg-Magisk-allu hármassal és alkotnak valami nagyot.

Egy biztos, kizártnak tartom, hogy kioShiMa nevével ne találkoznánk többet a profi CS:GO területén, reméljük végre megtalálja a neki való csapatot, bármit is csinál majd ott!

Nyitókép: YouTube

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva