Counter Strike

Így változott a pisztolyok és a rifle-ök népszerűsége az eddigi Major tornákon


Szinte minden pisztoly állt már az élen, a rifle mezőnyben az AK mögött csak a második helyért megy a harc!

Ennyit tesz egy nerf! Szemléletes statisztika látott napvilágot, amely az eddigi összes CS:GO Major fegyvervásárlásait vizsgálta.

Vagyis hogy pisztoly, eco és force körökben, illetve rendes vásárlós körökben mire nyúlnak rá leginkább a játékosok a menüből, vagy éppen az alapfegyverek közül?

Pisztoly statisztikák

Ez a meglepőbb grafikon a kettő közül, hiszen szinte mindenki volt már első rajta!

Az elején még hatalmas divat volt p250-eket vásárolni, utána Glock korszak jött, majd ezt váltotta a CZ aranykora. Aztán benerfelték és ment kb a süllyesztőbe, átadva helyét ismét a Glocknak, majd jött rövid ideig a Tec-9, de a nerf után ő is lecsengett. Azóta töretlenül első az USP, magasan beelőzve mindenki mást.

Forrás: Imgur

Furcsa látni, hogy a Dezi csak 2016-tól van a listán, előtte lehanyagolható mértékben vették csak, a Fiva-SeveN pedig pont ugyanakkor tűnt el. CZ és P2000 pedig 2015 óta olyan kevés van (van persze, de minimális) hogy a statisztika megjeleníteni se tudta.

Rifle statisztikák

Itt már egyértelműbb a helyzet, az AK mindig is vezetett, és ha valami elborult ötlet miatt hozzá nem nyúlnak, akkor marad is az élen.

Mögötte már nem ennyire egyértelmű a helyzet, a legjobban a nerf előtti M4A1 Silencer tudta megszorongatni, mely 2015 után visszacsúszott a negyedik helyig. A legelső és a legutóbbi Major szerint is az M4A4 volt a második, az AWP pedig szépen felfelé ívelt mindig is.

Forrás: Imgur

Az UMP 2015-től töretlenül megy fölfelé, a Famas és a Galil mostanra kb teljesen eltűntek.

Az abszolút győztes páros tehát az USP és az AK, legalább mindkét oldalnak van egy adott szituációban domináns fegyvere.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva