Hearthstone

Trükközés vagy hiba? Warningot kaptak az oroszok a vb-selejtezőn


Úgy tűnik, ezen a versenyen is felmerült a csalás gyanúja.

Megkezdődött az ősz első Hearthstone Championship Tour versenye: a hétvégi Europe Summer Playoffon az európai játékosok döntenek arról, hogy kik jutnak tovább a régióból a következő vb-selejtezőre. Szombaton és vasárnap több mint 70 játékos harcol a kvalifikációs helyekért, vagyis a Top 4-be jutásért, köztük három magyar Hearthstone-os, gété, zridex és SteveFrench.

Ahogyan az az előselejtezőkön lenni szokott, a játékosok nem egy helyről, hanem több tucat különböző helyszínről játszanak Európa-szerte, az oroszok pedig kisebb botrányba keveredtek. Az első fordulóban ugyanis Iner gyanús körülmények között, 100%-os vesztes szituációban disconnectelt a francia Yogg ellen, ami után újrajátszás következett – ezt már megnyerte az orosz. Nyilván nem bizonyítható, hogy szándékos csalásról van szó, ám a francia játékostársak eléggé ki voltak akadva az eseten.

“Az oroszok máris elkezdtek disconnectelni a 100% vesztes meccseken, Yogg rá is fázott. Klasszikus playoff sztori!” – írja Odemian a Twitteren, aki egyébként szintén játszik a versenyen.

Utóbbival a francia játékos arra céloz, hogy voltak már hasonló gyanús esetek a korábbi versenyeken. Nehéz eldönteni azonban, hogy szándékosságról van-e szó. Pláne azok után, hogy a svéd Ostkaka egyik orosz ellenfele szintén DC-zett a harmadik fordulóban, ő azonban nyertes állásnál tette ezt – sőt, egy körrel később vissza is tudott térni a játékba is meg is nyerte a meccset. Igaz, Ostkaka igen inkorrektnek tartotta az esetet (joggal), hiszen biztos abban, hogy ha az ellenfele kikap, akkor újrajátszást kért volna.

Az esetek végül nem maradtak következmény nélkül, az orosz adminok ugyanis figyelmeztetést kaptak a Blizzardtól. Akár trükközésről, akár internethibáról van tehát szó, több ilyen eset már nem fog beleférni a versenyről hátrelévő másfél napban!

Ami a magyarokat illeti: gété és zridex két győzelemmel és egy vereséggel állnak három fordulót követően, így ők még bízhatnak a továbbjutásban. SteveFrench azonban három vereségével sajnos már búcsúzott a versenytől.

Az eseményeket az alábbi csatornán követhetitek szombaton és vasárnap.

Élő videó megtekintése innen: PlayHearthstone – www.twitch.tv

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva