Counter Strike

Csuklóból vagy karból játszani? Hülyeség, a helyes válasz az hogy mindkettőből!


Minden helyzetet nem lehet megoldani csuklómozdulattal, szóval jobban teszed ha elkezded gyakorolni, melyik helyzetben melyiket kell használni.

Gyakran felmerülő téma a játékosok között, hogy csuklóból vagy karból játszanak-e? A két stílus közti különbséget talán így tudnánk a legjobban leírni:

  • Amikor csuklóból játszol, a felkar középső részét az asztalra támasztod, célzásod a csukló oldalirányú mozgásán múlik.
  • Amikor karból játszol, a karodat letámasztás helyett a levegőbe emeled, a csuklódat egyenesen tartva az egész karodból mozgatod az egeret.

Az igazság viszont az, hogy egyik nincs a másik nélkül, mindig a helyzet szabja meg, hogy mikor éppen melyiket érdemes használni.

A csuklóból történő játék ugyanis inkább a precíz, finom mozdulatokra tökéletes:

  • Ha megpróbált előre letartani egy pozíciót, és mellé mozogsz, apró csukló mozdulatokkal tartod a célkeresztet azon a ponton, ahol a fel mögül kilépve az ellenfelet sejted.
  • Vagy ha mozgás közben kell lőnöd, akkor is a csuklód segít a célon tartani a célkeresztet.
  • Ha gyorsan kell fejre rántani a célkeresztet, például egy doboz fölött kinéző ellenfélre, vagy ha az ajtó másik oldalán bukkan fel, mint amit letartasz.

A karból való játék sokkal inkább a mozgásban segít, ezzel befolyásolod, merre is nézzen a célkereszt.

  • Egy gyors fordulás, ha áthívják a kört, vagy nagyobb fordulók a pályán, amíg felálltok alapkörre.
  • Vagy mikor már nagyban megy a harc, és hátra vagy oldalra kell fordulni, ezekre mind alkalmasabb egy rántás karból, mint lassan csuklóból fordulni.
  • Ha közelre kell tartani, mondjuk egy sarokban guggolva, és berontanak elég, ott nagyot kell rántani, ezért a karodra lesz szükség!

Lényegében tehát karból kezded a kört, amíg nem látsz ellenfelet és csak gránátok mennek. Onnantól már a finom mozgásé a főszerep, de ha váratlanul át kell rántani a célkeresztet, vagy mögüled érkeznek, megint csak jön a kar.

Vannak olyan helyzetek, amibe beletörne a csuklód, ha abból akarnád megoldani, ezért magadnak és a csapatnak teszel szívességet, ha olyankor karból rántasz!

Nyitókép: YouTube

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva