Counter Strike

Két kupán is elindul mat1 új csapata, a többi csapat a szervezőkhöz fordult!


Mat1 a visszatérés küszöbén, a kérdés csak az, hogy a többiek hagyják-e? A versenyek szabályzata nem tiltja az indulást, de bármikor felülbírálhatják.

Alighogy kiderült, mat1 újra versenyszerű játékba kezd, egyből felfordult a hazai CS:GO élet. Az egy éve csalás miatt eltiltott mat1 ugyanis két kupára, a WESG és az IEM Oakland selejtezőire is benevezte mostani csapatát.

Mat1 többek között olyan nevekkel indul, mint a volgare-ból nemrág távozó bodito és a Nice Gamingből frissen kikerült szarvasmarha. Erre persze egyből mindenki felkapta a fejét.

A szabályok azonban furcsa, de mat1-t támogatják. A csalásról szóló részek ugyanis nem tekintik kizáró oknak a máshol szerzett bant!

Mat1-nak pedig mint tudjuk, VAC banja nincs, csupán az ESL-nél került tiltólistára. Így a WESG selejtezőire és az ESEA-n tartott IEM kvalira egyaránt nevezhetett.

Forrás: WESG

A leendő ellenfelek viszont úgy döntöttek, nem hagyják annyiban a dolgot és a szervezőkhöz fordultak. A GameAgents kapitánya FLASH és a Pixel vezetője DEv közösen kérvényezték a mat1-t nevező csapat indulásának megvonását, szerintük ugyanis több csalással összefüggésbe hozható játékos is van az ötösben.

Sőt, mat1 maga vallotta be, hogy a WESG selejtezőkön segédprogramot használt a tavalyi kvalin. Idén az ellenfelek tehát a szervezők segítségével. próbálják elejét venni a problémáknak, még mielőtt bármi történhetne. Annak ellenére, hogy WESG banja továbbra sincs.

“Nincs a szabályzatban hogy mas platformos banal nem lehet játszani. Ha van esze a WESG vezetőségnek, akkor nem tiltja meg.” – nyilatkozta mat1 megkeresésünkre.

A szabályok tehát mat1 mellett, a hangosabb tábor viszont vele szemben áll, a kérdés csak az, hogy mernek-e olyan kivételt hozni a szervezők, ami saját szabályaikkal megy szembe. Dráma indul!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva