Hearthstone

Szükség lenne report rendszerre a Hearthstone-ban?


Mint mindenhol, itt is vannak toxic és sportszerűtlen játékosok, nehéz viszont fellépni ellenük.

Bizonyára veled is előfordult már, hogy egy megnyert meccset követően rögtön kaptál egy barátfelkérést a legutóbbi ellenfeledtől. Amikor azonban naívan elfogadtad, akkor csupán egy nagy adag szitkozódás és káromkodás ömlött a nyakadba az ingame chaten, hogy aztán amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan tovább is álljon az illető.

Jelenleg sajnos nincs semmiféle lehetőség arra, hogy jelentsük az ilyesfajta toxikus játékosokat, ami mondani sem kell, egyáltalán nem ideális. Már csak azért sem, mert akaratlanul aláássa a friendlist rendszert is: könnyen lehet, hogy valaki tényleg jóindulattal szeretne felvenni, mert például a paklidról szeretne beszélgetni, de te nem fogadod el, mert tudod, hogy 99 százalékban úgyis a fenti történik.

Durván kiömlött a sótartó – mindenki tapasztalt már ilyet.

A játék közbeni limitált kommunikációs lehetőségek nyilván egyfajta védekezési mechanizmusként működnek, a BM-ezésre és a rosszindulatú magatartásra azonban így is számos lehetőség van.

  • Az imént már említett privát üzenetek.
  • A másik játékos spamelése játék közben (emote-ok), illetve után (folyamatos barát felkérések).
  • A játék szándékos hátráltatása (szándékos rope-olás minden körben, akkor is, amikor nincs min gondolkodni).
  • Stream snipe-olás.

A játékosok jelenleg azért tehetik meg ezeket, mert biztosak lehetnek abban, hogy nem lesz semmiféle következménye: a Hearthstone-ban nincs reportolási rendszer, ennek megfelelően pedig szankciók sem. Pedig lehetnének.

Egy többszintű büntetési rendszer könnyen segíthetne ezen a problémán: rövidebb, majd egyre hosszabb Ranked mód eltiltásokkal, a napi Questek letiltásával, kirívó esetben permabannal. Ehhez persze kellenek a megfelelő körülmények is: egyrészt a reportolási rendszer, másrészt pedig az, hogy a Blizzard könnyen utánajárhasson, hogy jogosak-e a panaszok – például egy beépített Replay funkcióval, ami automatikusan tárolja a legutóbbi meccseket.

Ti mit gondoltok a report rendszerről a Hearthstone-ban? Szükséges lenne? Lenne létjogosultsága?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva