Gaming

A Riot Games alapítói új játékok készítésébe fognak!


A Riot Games, annak ellenére, hogy a neve azt sugallja több játékról van szó, gyakorlatban még csak egyet fejlesztett. Az alapítók ezen változtatnának

Az elmúlt 11 évben a Riot Games egy kicsi, garázs-fejlesztőből, óriási céggé nőtte ki magát.

Jelenleg a Riot az egyik legnagyobb “Gaming” kiadó, amit egy masszív és kiapadhatatlan kínai pénzforrás támogat a Tencent személyében. Nem is csoda, hogy a világ egyik legnagyobb esport mozgalma is a League of Legendshez köthető. A LoL volt, hogy elérte a havi 100 millió felhasználót, így pillanatok alatt fontos üzleti lehetőséggé is kinőtte magát a játék, s ezzel együtt maga a cég is.

Mindamellett, hogy óriási dolog, ami egy évtized alatt történt a céggel, az alapítók szemszögéből kezd egy kissé keserédessé válni mindez. Marc Merrill és Brandon Beck az első pillanattól kezdve szívvel lélekkel vezetik a céget és felügyelik a League fejlődését, mind a játékon belül, mind pedig a játékon kívül. Jelenleg 2 500-nál is több embert foglalkoztat a Riot, ezt menedzselni pedig biztosan nem kis munka a srácoknak. Viszont, annak ellenére, hogy sikeres üzletemberekké váltak, valahol legbelül még mindig játékfejlesztők, ezt pedig nem szeretnék örökre kiölni magukból. Legutóbbi bejelentésükből legalábbis ezt lehet leszűrni!

Merrill és Beck bejelentette, visszalépnek a jelenlegi pozíciójukból és újból belevágnak a játékok gyártásába.

Sokan biztosan abban bíztak, hogy újra a saját kezébe veszi a duó a LoL fejlesztését, ám a bejelentés vége lecsapta a lelkesedést. A Riot alapítói elmondták, végre tényleg oda szeretnék tenni a “Games” végére az “s” betűt! (Az angol nyelvben a szó végi “s” jelölhet többesszámot, a Riot Games esetében pontosan erről van szó.) A jövőben tehát új projektekre lehet majd számítani a Riot zászlaja alatt.

Érdekes bejelentés ez, főleg azután, hogy a nyáron a Riot rendezett egy rövid, 48 órás eseményt, ahol nulláról fel kellett építeniük, majd meg kellett jeleníteniük egy játékot. A “hack-a-thon” eseménynek nagy érdeklődése volt, s a végtermék is kifejezetten szórakoztatóra sikerült. Ziggs-el lehetett játéktermi környezetben aprítani az ellenfeleket.

Mario nyomdokaiba lép Ziggs – Új játék a Riottól!

A League of Legends sem lesz fiatalabb, azt pedig senkitől nem szabad elvárni, hogy élete végéig egy játékon dolgozzon. Ki tudja, lehet, hogy Marc és Brandon újra nagyot alkot és elhozzák az esport játékok következő generációját! Egy biztos, további játékokra lesz szükség, ha a Riot Games meg szeretné szorongatni az olyan nagy kiadókat, mint a Valve, a Blizzard, vagy akár az Electronic Arts.

Szerintetek jó lépés Ryze-tól és Tryndamere-től a visszatérés?

Nyitókép: pcgamesn.com

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva