Counter Strike

Végre kiderült hány játékos és smurf account van Magyarországon!


A Steames statisztikák érdekes dolgokat mutatnak a világ CS:GO játékosairól, jöjjenek a hazai adatok!

A CS:GO játékosok számáról nehéz lenne pontos felmérést készíteni, pontos adatok hiányában. Szerencsére azonban a Steam accountokat vizsgáló, egyébként nem túl bizalomgerjesztő névre hallgató Steamspy megteszi azt a szívességet, hogy mindent elárul rólunk a világnak.

A Steam által gyűjtött földrajzi adatok alapon választja szét a játékosokat.

Vagyis pontos számmal rendelkezik arról, hogy CS:GO játékos, és hány account van például Magyarországon! Értelemszerűen account több, mert a smurf profilok és a kibannolt accountok utáni visszatérők is egy játékosnak, de két vagy több acc-nak számítanak.

Forrás: SteamSpy

A világmertű listán látszik, hogy az USA, Oroszország, Kína hármas vezet, méretüknek köszönhetően ez nem is csoda. De van itt érdekesebb adat is! Például, hogy Lengyelországban és Törökországban majdnem kétszerannyi account van, mint játékos! Vagyis vagy mindenki lebukott már csalással, vagy mindenkinek van smurf acc-ja.

De kanyarodjunk rá a cikk lényegére, vagyis a magyar közösségre! Előre szólunk, nem fogod elhinni!

A SteamSpy statisztikái szerint jelenleg 35 millió CS:GO felhasználó és 36,3 millió account található a világon. Százalékosan ebből a magyar részesedés 0,55 és 0,71%. Gyors számolás után tehát megkapjuk:

Magyarországon 192.500 CS:GO játékos található, nekik pedig 257.730 accountjuk van összesen.

Elképesztően magas szám, szinte már hihetetlen mértékű! Egyszerűen túl sok! A Steam API-ból behúzott adatok viszont ritkán hazudnak, ebből számolják az egyidejű rekordoktól a Major nézettségeken át a legtöbb CS:GO statot.

Úgyhogy ha kételkedünk is, ezt mutatják a számok. Magyarországon közel 200.000 CS:GO player van, vagyis kb minden 50. embernek megvan otthon! Erre azért nem számítottunk!

Forrás: SteamSpy

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva