Counter Strike

Ez már veszélyes – TACO egy podcastben beszélt róla, mennyire megviselik a negatív kommentek


A brazil játékos gyenge teljesítményét a nézők sem hagyták szó nélkül. Rengeteg savat kap mostanában TACO, végül pszichológusnál kötött ki.

Az online zaklatás és verbális bántalmazás úgy tűnik a profi esportolókat sem kíméli. Még a kétszeres Major-győztes TACO-nak is meggyűlik a baja az online hate-erekkel.

A 22 éves fiatal srác egy podcastben beszélt erről, tényleg nem egyszerű a helyzet.

Ha belegondolunk ők is ugyanolyan fiatalok, mint bárki más. Ők is lehetnek érzékenyek, találhatnak sértőnek vagy jogtalannak egy-egy beszólást. Hiszen kapnak hideget-meleget, a figyelem középpontjában nincs egy pillanatnyi szünet sem. Ugyanis ha valakinek rosszabb napja van, egyből kifogja magának a közösség, TACO pedig pont egy ilyen szérián ül.

RiP TACO: az SK supportot csinált belőle, rá sem lehet ismerni – gamer.hu

Az IEM Oakland újabb érvet adott a TACO-t lehúzó közhangulatnak, sokan már szívesebben látnák a csapaton kívül, mint a kezdőben. 2017 nem TACO éve, ez mostanra már tuti! A 22 esztendős entry fragger számára semmi nem jön össze mostanában, például azért, mert újabban support poziban használják.

Egy brazil podcast alatt nyíltan vallott róla, mennyire megviseli az ezért rázúduló kollektív utálat. Akik eddig rajongtak érte, most ellene fordultak, amit egyszerűen képtelen egyedül feldolgozni:

  • Magánterápiára jár egy pszichológushoz, hogy kezelni tudja a negatív kommenteket
  • Komoly fizetésért felbérelt egy srácot, akinek egyetlen feladata van: törölni a rosszindulatú kommenteket közösségi oldalairól
  • A telefonjáról minden közösségi médiafelület applikációját letörölte, hogy ne jussanak el hozzá az üzenetek
  • Annyira megviselték a közelmúlt negatív kritikái, hogy azon is elgondolkozott, lelép az egész SK-ból.

A pályán vérprofik, de a való életben ugyanolyan érző emberek, mint bárki más. Akik adott esetben nehezebben, vagy egyenesen rosszul viselik a jogtalan beszólásokat.

Reméljük lesz türelme és ereje kivárni TACO-nak, míg oszlanak a felhők és elmúlnak ezek a nehéz napok. Kiváló játékos, akinek szoknia kell új szerepét, entry helyett supportba átmenni nem két napos feladat. A téli szünet biztosan jót tesz majd neki is, a Majorra reméljük már csak rossz emlék lesz neki ez az időszak.

A TACO-val készült beszélgetést itt tekinthetitek meg egészében, az angol feliratot ne hagyjátok le:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva