Hearthstone

A Blizzard azt mondja, még ne fikázzátok ezt a lapot


A közösség egy emberként nevet a To My Side!-on, a Blizzard szerint azonban érdemes várni.

Lassan véget érnek a lapbemutatók a héten megjelenő új Hearthstone kiegészítő, a Kobolds and Catacombs kapcsán, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy talán egyik lap sem váltott ki olyan erős indulatokat a közösségből, mint a hétvégén bemutatott Hunter spell, a To My Side!

Kép: Hearthpwn

Ha kontextusba helyezzük a fenti lapot, akkor érthető, miért akadt ki a többség. Az egyetlen random lényt adó 3 manás Animal Companion, illetve a Huffer-Misha-Leokk hármas minden tagját megidéző 9 manás Call of the Wild közé matematikailag elvileg jól illeszkedik a két beastet hozó To My Side, de két probléma is adódik.

  • A második Animal Companionnek van egy brutális feltétele.
  • A Call of the Wilddal ellentétben ennek a lapnak teljesen random a képessége.

A lényeg az, hogy 6 manát biztosan nem ér a lap, az 5, esetleg a 4 mana sokkal reálisabb lenne – pláne akkor, ha a nerf előtti Call of the Wildból indulunk ki.

A nagy rage-hullámot a Blizzard egyszer csak megelégelte: a Redditen felbukkant Mike Donais vezető dizájner, aki elmondta, hogy nem érdemes addig messzemenő következtetéseket levonni, amíg nem láttuk az összes lapot a kiegészítőből.

Tény: egy nagyon fontos puzzle-elem még hiányzik a Hunter lapkészletből, nem láttuk eddig ugyanis a class Legendary fegyverét.

Donais kommentje alapján nem kizárt, hogy a Hunter fegyver teljesen más megvilágításba helyezi majd a To My Side!-ot. Nem ez az egyetlen az új kártyák közül, amely kifejezetten a Spell Hunter típust igyekszik erősíteni (Lesser Emerald Spellstone, Crushing Walls), a sok drága spell, illetve a kevés laphúzás és gyógyulás mellé azonban mindenképpen hiányzik még egy fontos építőelem, ami tényleg magasabb szintre emeli ezt a koncepciót. Talán pont a fegyver lesz az?

…nos, hamarosan kiderül, ma este 8 órakor ugyanis Ben Brode és Day9 bemutatják a Kobolds and Catacombs összes eddig még nem látott lapját. Itt nézhetitek majd az adást:

Nézd meg PlayHearthstone élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva