Counter Strike

A VAC-hiba a senkit sem kímél, s1mple-t élő adásban dobta le


A VAC Authentication error váratlanul érkezik, de annál fájdalmasabb. Napokra is letilthatja az ártatlan játékost, de van megoldás a problémára.

A közösség tagjai folyamatosan panaszkodnak a VAC Authentication error üzenetre. Akad olyan is, aki naponta kapja, gyakran eltiltással fűszerezve. Egy valami viszont közös és mindentől független.

Teljesen vétlen játékosok futnak bele a hibába, legutóbb például s1mple is kapott egyet:

A dolog gyökerét mostanáig nem sikerült biztosan megállapítani. Összefüggésben lehet a géped döglődésével vagy leterheltségével, a szerverrel amin játszol, de még a háttérben futó programokkal is.

Egyszer csak jön és kész, megoldás viszont több is van a problémára!

Első körben a háttérben futó programokat érdemes leccskolni és a gép alkatrészeit, erről bővebben ebben a cikkünkben már írtunk:

Nem indul a CS:GO VAC Authentication hiba miatt? Itt a megoldás! – gamer.hu

Idegesítő hiba és semmi köze a VAC bannhoz, de nyugalom van megoldás! A VAC Authentication error elég gyakori hiba, legtöbbször a merevlemez döglődésének az első jele. Ez persze akkor van, ha a vinyónkon pont azok a szektorok kezdenek tönkremenni, ahol a CS:GO fájlai vannak.

Viszont akad, akinek ennyi nem hozta helyre, ezért mélyebbre kellett ásni. Indítsd újra a géped, Windows gomb, Futtatás. Ide másold be az alábbi parancsot:

C:\Program Files (x86)\Steam\bin\SteamService.exe /repair

Természetesen ha máshol van a Steam könyvtárad, akkor a megfelelő elérési útvonalat képzeld ide. Rendszergazdai felhasználás szükséges a dologhoz, de otthoni gépen ez ugye nem gond.

Ha nem oldotta meg, íme egy haladóbb megoldás a VAC hibára.

Indítsd el rendszergazdaként a Parancssort, vagy CMD-t, ahogy tetszik, majd írd be az alábbi sorokat, mindegyik között Entert nyomva:

  • bcdedit /deletevalue nointegritychecks
  • bcdedit /deletevalue loadoptions
  • bcdedit /debug off
  • bcdedit /deletevalue nx
  • bcdedit.exe /set {current} nx OptIn

A Parancssor válaszai nem lényegesek, ez után indítsd újra a gépet és a Steamet és mehet is a játék. Olyan még nem láttunk, akinek a három módszer után is bejött volna a hiba, szóval hajrá!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva