League of Legends

Ikssu hagyta a profi karriert és inkább Bitcoinba fektet!


Nem, ez nem egy troll cikk, a koreai profi maga mögött hagyta a kompetitív életet a Bitcoin bizniszért.

Ik-Su “Ikssu” Jeon, profi League of Legends játékos bejelentette, visszalép a kompetitív játéktól és inkább Bitcoinnal szeretne kereskedni.

A koreai Jin Air Greenwings korábbi toposának sorsáról már egy ideje folytak a találgatások, ugyanis a csapat novemberben bejelentette, Ikssu nem hosszabbította meg a szerződését a Jin Air-rel. Semmit sem lehetett tudni a koreai játékosról, csupán annyit, hogy elhagyta korábbi csapatát, így az LCK-t követő fanok azon kezdtek el elmélkedni, hogy vajon még mindig szabadúszó-e, vagy már tárgyal más csapatokkal.

Nos, mint kiderült egyik sem, ugyanis Ik-Su Jeon bejelentette visszavonulását, hogy több időt tudjon fordítani a Bitcoin bizniszre. Mindezt Ikssu Facebook oldalán tudatta követőivel.

A koreai Facebook bejegyzés angol fordítása:

Hello! I am Ikssu, the formal top laner for Jin Air Green Wings. Yaahooo~!  These days, I am an ant laner for Umemployed Bitcoin Investors.

(Note: “Ant” is a Korean slang for indpendent stock investor)

I’ve been feeling guilty about not having made a proper farewell to everyone, so I thought I’d write this letter to give greetings to everyone. These days, I’ve been living as a Bitcoin investor ant, and I am currently unemployed. I’ve been streaming on Afreeca TV, playing LoL and investing Bitcoin live on stream. I’ve also mentioned on the stream that I no longer wish to be a professional gamer.

I left the team because I wanted some space and a chance to wind down, enjoy LoL by myself. So now I’m living not as a professional gamer but as Jeon Ik Suu the Unemployed. I’m sorry for the fans who may have expected a different news. Thank you for having supported me so far! Hue hue

I look back at my time as a pro-gamer, and I’m grateful for so many people who have been there for me. I never got to say a proper thank you, so here is my chance to say, thank you all! You are deep in my heart. Especially!!!!!! I want to thank BJ Heun-Han, who once told me “If someone flames you and you change yourself, you can keep progressing; but if you ignore the flame you are stuck where you are”. VERY SO MUCH! THANK! YOU!

Well, I’m off now. An ant must continue investing.
Professional gamers, my fans, gl;hf~^^

Röviden, tömören: A játékos elköszön a követőitől, valamint leírja, hogy jelenleg munkanélküli, az Afreeca TV keretein belül League of Legends-et és Bitcoin befektetéseket közvetít, és hogy nem tervezi a kompetitív visszatérést a jövőben. Az üzenet meglehetősen vidám hangulatú, úgy tűnik a játékos teljesen boldog a döntésével.

Itt nyugaton egészen irreálisnak tűnhet ez a lépés, ám ha jobban utánanézünk, rájöhetünk, hogy a Bitcoin piac jelenleg Dél-Koreában virágzik. A CNN adatai szerint, a három legnagyobb értékű Bitcoin üzlet ebbe a térségben történt, valamint a világ Bitcoin eladásainak 20%-a Dél-Koreában folyik. Úgy tűnik, hogy a piac megvan ahhoz, hogy sikeressé váljon Ik-Su a hazájában, már csak az üzleti érzéket kell hozzáadnia a történethez és akár itt is befuthat egy jobbnak nevezhető karriert.

Még maga Faker is felfigyelt a Bitcoin piacra, ám a háromszoros világbajnok és a 2017-es év esport játékosa még nem hagyta magát elcsábítani kedvenc játékától. Összességében tehát a koreaiak számára nagy divatnak számít a Bitcoin, nem csoda, hogy eljutottunk odáig, hogy egy profi játékos inkább dobja a karrierjét, hogy befektessen ebbe a folyamatosan erősödő bizniszbe.

Sokan támogatták a játékos döntését, ám a szurkolók hozzátették, hiányozni fog az LCK-ból Ikssu és az agresszív játékstílusa.

 

 

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva