Counter Strike

A scammerek még mindig nem bírnak magukkal! – Scammer technikák és tanácsok, hogy hogyan védjük meg a skinjeinket!


Sajnos még mindig nem sikerült kiirtani a scammereket a Valve-nak, ezért nagyon észnél kell lennünk, ha valami értékes tárgy van a birtokunkba.

A Steam világában nagyon sok játékban vannak fegyverek és ruhákra skinek, többek között a CS:GO-ban van szinte minden fegyverre egy skin, aminek virtuális értéke van. Mivel van kereskedelem, ezért van csalás is.  Ebben a cikkben egy pár csalási technikát gyűjtöttünk össze, hogy megtanulhatjátok elhárítani a scammereket, akik tulajdonképpen közönséges tolvajok csupán.

A scammmerek sűrűn szép profillal próbálják elhitetni azt, hogy tényleg jóhírű traderek és hogy ők mennyire jó fejek.

Mik az intő jelek arra, hogy valaki scammer?

Erőltetni próbálja a cserét, és agresszív ha esetleg nem akarnál belemenni.

A scammerek próbálják a cserét minél hamarabb letudni, mert minél kevesebb gondolkozási időt kapsz, annál valószínűbb, hogy át tud verni.

Olyan árat ajánl, ami nagyobb mint a valódi érték.

Amikor cserélgetsz, nyerni akarsz, nem veszteni. Na most mindenki ilyen állásponton van, vagyis ha valaki például 50 dollárt akar adni valamiért, ami valójában csak 20 dollár, az nagyon valószínű, hogy átverés.

Valódi pénzzel akar fizetni. 

A scammerek nagyon nagyon sűrűn paypalon akarnak skint venni, és 3 lehetőség van.

 1.  Megpróbál rávenni, hogy előre add a skint, amit persze ellop, és letilt.
 2.  “Előre utal” ami azt jelenti, hogy küld neked egy Invoice-t, ami úgy jelenik meg mintha pénzt kapnál, de ez valójában nem pénz, hanem csak egy számla, aminél ha “Accept”-re kattintasz, akkor te fizeted ki neki.
 3. Tényleg elküldi a pénzt, de pár nappal később visszaigényli.

^ A fent említetteket elkerülve már jó eséllyel megmentetted a raktárad tartalmát, de még közel sincs vége, mert most jönnek a vírusok.

A scammerek nagyon sűrűn próbálnak social engineeringet használni, hogy megtévesszék az áldozatot.
A social engineering lényege az, hogy pszichológiai módszereket használva próbál személyes információt kicsalni belőled, vagy megtéveszteni.

A Valve leszámolt végre a scammer invite-okkal! – gamer.hu

A botok nagyon rá voltak állva erre az utóbbi időben erre és mindenkit hívottak különböző csoportokba. Ideje volt már, hogy a Valve kezdjen ezzel valamit, a Major alatt nekem tízesével érkeztek a kamu meghívók, mindenféle scammer oldalra.

Mik azok a dolgok, amiket ezek a scammerek tesznek?

 • Játék után felvesz, és felhív a TS-ükre valami random szövegre, hogy menj velük játszani.
 • A szerveren egy RAT letöltő plugin van, ami valami kódeknek van írva, hogy megtévessze a játékosokat. Onnantól hogy a letöltötted, már szabadon ellopják mindenedet.
 • A bizalmadba próbál férkőzni, hogy később skineket lophasson tőled. Ez elég magáért beszélő, nem kell kifejteni.

Mit tehetünk ellene?

 • Soha ne nyiss meg ismeretlen linket, és még ha esetleg valami nagyon jó barátod is küldi, mindig OLVASD ÁT a link címét, ha például a címben “steamcoNNunity” van nem “steamcommunity” akkor az a link módosított, ami azt jelenti, hogy nem megbízható oldal.
 • Soha ne lépj be a név jelszavaddal, semmilyen oldalon, kivéve a Steam hivatalos honlapját.
 • A Steam csevegések legfelső sorát mindig olvasd el. “Soha ne add meg a jelszavad senkinek.” Ez nemhiába van ott.

Aztán jön a legrosszabb, a gambling oldalakon lévő scam.

Ez a téma kényes, ezért rövidre záróan annyit írnék, hogy nagyon sok olyan csoport van ami 30-50-100 dollárt ad kezdésnek ingyen, hogy abból nyitogass, és persze nyitni fogsz Dragon Loretól kezdve OTP bankig mindent, de a bökkenő az, hogy itt be kell raknod skint, hogy kivehesd amit nyertél, persze amint ezt megtetted, azonnal búcsút mondhatsz a saját skinjeidnek, és annak is amit “nyitottál”.

Valós gambling oldalak soha nem adnak ki ennyi kezdő összeget, mert becsődölnének pár nap alatt.

Minden idők legnagyobb scammere rács mögött! 100 000 $-t scammelt be! – gamer.hu

A scammereket általában nagyon könnyen felismerjük, főleg azért, mert amatőrökkel van dolgunk, na de ez a srác már a legfelsőbb szinteken űzte. Kínában sokkal komolyabban veszik az internetes csalásokat, ez nálunk Európában nem ment volna ilyen egyszerűen. A srác, mivel már 100 000$-nyi skint scammelt be, így többen is feljelentették, a rendőrség pedig nem tétlenkedett, hanem elkapták és most előzetesben ül.


Védő intézkedések, hogy megvédd magad.

 • Használd a Steam mobilmegerősítőt, ez a legeslegjobb védelem amit kaphatsz, mert amíg a telefonodra kapott kód szükséges minden megerősítésére, addig nem lesz bajod. (kivéve ha a telefonodat megszerzi a scammer, személyesen, onnantól az már rendőrségi ügy)
 • SOHA ne csinálj olyan cserét, amiben csak te adsz valamit, és nem kapsz semmit
 • MINDIG nézd meg, hogy a cserében a fegyver tényleg az-e amire vársz, a “Field Tested” és “Factory New” néha megtévesztő lehet.
 • Ne fogadj el gyanús emberektől barátfelkérést, és főleg ne kattints semmi olyanra amit nem ismersz.

A cikket raw készítette.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva