Counter Strike

CS:GO Gambling és ami mögötte van – Mit kell tudnunk a szerencsejáték oldalakról?


Minden információ a gamblingről, rengeteg személyes tapasztalat során.

A gambling, azaz a szerencsejáték egy nagyon addiktív foglalkozás. A CS:GO egyik érdekessége és specialitása az, hogy a fegyverek amiket használsz (skinek) értéket viselnek, mint például a kés, karabélyok, és a többi. Ezen skinek szerencsejátékék oldalon eljátszhatóak, persze valójában nagyobb eséllyel vesztesz, mint nyersz.

A gambling alapszabálya az, hogy csak azt játszd el, amit képes vagy elveszíteni és nem fogod bánni az elvesztését. Na most mi van akkor, ha te olyat vesztettél el amit valójában nem akartál? Ott alakul ki a függőség, az a fajta érzés, amikor már nem azért játszol, mert fun és élvezed, hanem azért, hogy esélyt kapj visszanyerni amit elvesztettél.

Na akkor most, hogy az alapokat közöltük, vegyük sorba, hogy miféle játékmódok vannak, és miért teljesen igazságtalanok.

Roulette

Ez az egyik legegyszerűbb játékmód. 15 szám van. Egytől hétig piros, nyolctól tizennégyig fekete, és a zöld a nulla.
A fekete és piros megduplázzák azt amit tettél rájuk, míg a zöld tizennégyszeres szorzóval bír. – Ez eddig jól hangzik ugye?
A fekete és piros körülbelül 46.5% esélyesek, míg a zöld 6.66 körül, szóval lényegében bármire teszel, SOHA nem lesz egyenlő esélyed nyerni mint veszíteni. (persze jöhetne, hogy tegyél a fekete + zöldre például, de a százalékok akkor is ellened beszélnek, és a kockázat is sokkal nagyobb.)

Sajnos a roulette-ben is megvan az a nagyon tisztességtelen lehetőség, hogy egy admin / tulajdonos éppen olyankor küldi fel a streamert / youtubert az oldalra, amikor a következő betek (fogadások) nagyon kedveznek neki, amire persze a nézők automatikusan azt hiszik, hogy “hú ez az oldal nagyon jó, itt lehet nyerni, próbáljuk ki!”.
Azt, hogy az oldalak tulajdonosai mit tesznek mi nem látjuk, és sajnos bizonyíték nélkül nem lehet vádaskodni, de szerencsésnek hinni azokat akik folyton nyernek, elég naív lenne.

 

Ládanyitogatás

Ez a fiatalabbak között leginkább népszerű, ezeken az oldalakon sok esetben saját magadnak tudod beállítani az esélyeket egy skinre amit szeretnél, például 15% Dragon Lore / 85% Medusa, akkor 15%, hogy a dragon loret kapod, ami potenciális profit, de 85%, hogy veszítesz.
Na ez mind szép és jó, de rengeteg ilyen oldalon, hatalmas áfa van ezekre, rosszabb esetekben 15% is, ami nagyon sok.


És a legrosszabb az, hogy néhány oldalon állítólag a server hash / seedet is megtudod változtatni, ami elvileg bizonyítaná, hogy teljesen reális a végeredmény, és nem lett “riggelve”.
Ez egy undorító módja a manipulációnak, mert az oldal elhiteti a játékossal, hogy tényleg nála van az irányítás, pedig valójában nem, egy teljesen kamu rendszert látsz, ami úgy generál összevissza értékeket, hogy az elhitesse veled, hogy vesztettél.
Mi ennek az értelme? Az, hogy az oldal tulajdonosai / adminjai kedvükre tudják állítgatni, hogy melyik ládából következőnek mit kapj, és azt úgy írják át ahogy ők akarják.

Coin flip

Aztán itt a coin flip (érme feldobás). A coin flip oldalakkal rengeteg probléma volt eddig is, de legalább az 50-50% győzelmi arányt mindig fenn tartották, míg nem jött egy halálfejes oldal, ahol ez teljesen tönkrement, és örökre megpecsételték a CS:GO szerencsejáték sorsát.
Történt is, hogy ezen az oldalon, az oldal által használt bot accountok voltak automatikusan fent, és 90%-ban az összes feldobást megnyerték, ami eddig oké is lenne, csakhogy az oldalon lehetetlen lenne skint berakni fogadni, amíg a steam accountod nincs meg 15 napja, de ezek az accountok még aznap, vagy egy nappal korábban készültek.. érdekes, vagy mégse?


Gondoljatok bele, hogy játszotok egy játékos ellen, és veszítetek, hiszen 50-50% esély, mindenki veszíthet. Na de mi van akkor, ha egy bot ellen játszol? Ott jön a RIP skins, mert a bot 90%-ban nyer, és sehogy nem fogod tudni rábizonyítani, mert szimplán ignorálják az üzeneted, vagy kitiltanak az oldalról ha lebuktatod őket.
A napokban egy hasonló oldal ugyanezzel kezdett foglalkoni, szóval mélyen ajánlom ezek elkerülését. Vadul ajánlom.

És egy személyes tanács mindazoknak akik mindezek ellenére is játszani szeretnének.

Ha egyszer nyertél valamit, szállj ki, mert nem tudhatod, hogy tényleg szerencséd volt, vagy csak az oldal akarja ráerőltetni, hogy folytasd. Én 7 számjegyű összegben vesztettem már az utóbbi három évben, és nagyon mélyen bánom, hiszen ha képes lettem volna leállni időben, akkor a több ezer dollárnyi skinem hasznos dolgokra is költhettem volna, ám van a skineknek egy nagy buktatója, még pedig, hogy nem érzed a valós értékét. Ki gondol abba bele, hogy egyetlen Dragon Lore 400 000 Forint? Ugye hogy nem sokan. Amikor pedig elbuksz egyet, rendkívül nehéz azt mondani, hogy oké így jártam, amíg van még nálad pénz és esély arra, hogy visszanyerd.

Ne szerencsejátékozz ha nem vagy 18 éves, ha nem vagy képes a szerencsejátékot szórakozásnak venni, és főleg ne puszta pénzkeresés gyanánt tedd.

Pár szakszó amit használtam, és esetleg idegen lehet :
– Addiktív – A jelentése az, hogy függőséket okozhat.
– Gambling – Szerencsejáték.
– Riggelt – Megbuherált, hogy valaki nyerjen, vagy valaki veszítsen.

A cikket köszönjük a vendégírónknak, Rolinak!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva