PUBG

Melyik AR-t használjuk az 1.0-ás frissítés után?


Vajon melyik a legkönnyebben kezelhető gépkarabély a játékban?

Bevezető

WackyJacky elindította a custom szerverét, majd a játékban megtalálható összes AR-t kezébe véve megnézte milyen mintázatot adnak ki a lövések. A következő módon történt a teszt:

  • A fegyverek teljes mértékben fel voltak szerelve
  • 5  teljes tárat ürített ki a nagyobb mintavétel érdekében

A fegyverek

SCAR-L

Ahogy fentebb látható, a SCAR-L spraymintája nem változott olyan sokat. Továbbra is az egyik legkönnyebben kezelhető AR. Sajátos ismertetőjegye, hogy a kilőtt lövedékek közötti függőleges eltérés állandó marad.

AKM

A madarak azt csiripelték, hogy az 1.0 után kicsit könnyebben kezelhető fegyver lett az AKM. Ebben lehet némi igazság, azonban még mindig az egyik legnehezebben irányítható AR-ek közé tartokik. Az 1+4 szabály azonban 1.0 után is tökéletesen alkalmazható. Érdemes 1 tap + 4-es sorozatot lőni a fegyverrel (ezt nyugodtan hívhatjuk akár burstnek is a lövések száma miatt), mert az első 5 lövedék nagy pontossággal rendelkezik.

M416

Az 1.0-ás frissítés óta az M416 a játék igazi Jolly Jokere. Kiválóan kezelhető visszarúgással rendelkezik. Az első 13 lövedéknél gyakorlatilag 0 vízszintes elmozdulást észlelhetünk és a függőleges recoil is nagyon-nagyon jó. Maga WackyJacky sem akarta elhinni, hogy ilyen jó lett ez a fegyver, így többször is letesztelte a többihez képest, de mindig ugyanezt az eredményt kapta vissza.

Groza

Elérkeztünk az első AirDropból kiszedhető fegyverhez. A Groza közelre nagyon halálos fegyver lehet akár egy gyengébb játékos kezében is. Érdemes viszont megfigyelni, hogy az első 10 kilőtt lövedék és a spray végéről kiemelt 5 lövedék távolsága között mekkora különbség van. Kijelenthetjük, hogy tízes burstökben érdemes a Grozát használni, ha biztosra akarunk menni.

M16A4

Kicsit kilóg a sorból, hiszen nincs teljesen automata módja. Amit ennél a fegyvernél érdemes megemlíteni, hogy a gyorsan kilőtt / burstölt spraynél szemmel láthatólag is durva ugrások nehezítik a célzásunkat. Azonban még így is könnyebb kezelni mint pl. egy AKM-et.

AUG A3

A legújabb AR a játékban. Grozához hasonlóan ezt is csak AirDropokból, vagy hullából szerezhetjük meg magunknak. A végeredmény nem túl meglepő, az AUG-é lett a legtökéletesebb sprayminta. Kis túlzással egy egyenes vonalat tudunk húzni a 30/40 kilőtt lövedék között, alig van észrevehető vízszintes irányba történő kirúgás.

Konklúzió

Egyszerre látva mind a 6 fegyver recoil patternjét szembetűnik, hogy bár az M416 rendelkezik a legkisebb horizontális visszarúgással, összességében az AUG A3 jön ki nyertesként a kezelhetőséget tekintve.

A TOP 3 gépkarabély ezek alapján, kizárólag a visszarúgást vizsgálva:

  1. AUG A3
  2. M416
  3. SCAR-L

Természetesen a sprayminta nem minden, könnyen lehet, hogy neked például az AKM fekszik a legjobban, ezt magadnak kell kitapasztalnod, használd azt a fegyvert amivel a legmagabiztosabbnak érzed magad. A megérdemelt chicken dinner sem fog elmaradni!

Neked melyik a kedvenc AR-ed a játékban?

Forrás és képek: https://www.youtube.com/watch?v=_i70Cg5RrR0

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva