Counter Strike

Teljes leírás az Overwatch és VAC kitiltásokról!


Ok nélkül kaptál bant? Talán itt megtalálod a választ, hogy miért!

Mint tudjátok, az emberek nagyon szeretnek kifogásokkal jönni ha VAC Bant kaptak.

  • Nem csaltam esküszöm!
  • Haverom játszott az accountomon!
  • Más játékkal csaltam!
  • Csak bunnyhopoltam az nem csalás!

Ezeket mindenki ismeri, mindenkinek van legalább egy ismerőse, vagy látott legalább egy embert aki előjött ezekkel.

Azonban mi van akkor, ha valaki TÉNYLEG ártatlan??

Ebben a cikkben összegyűjtjük azokat az információkat, hogy “Milyen banok vannak” és “Miért kaphatunk ilyen meg olyan bant”. Szögezzük le a legelején, hogy két féle ban létezik, de azoknak több kategóriájuk van.

Első részleg –  Overwatch tutorial

Az Overwatch / Őrség a játékban lévő “anticheat” mód, ahol neked kell megnézni egy demót, és az alapján megmondani, hogy a gyanúsított csalt-e, vagy sem. Nincs még Őrség elérésed? Ezek kellenek hozzá :

  • Legalább 200 óra játékidő
  • Nova 1 rang
  • Legalább 150 nyert versengő

Amikor Őrség demót nézel, 8 kört látsz egy olyan meccsen, ahol a gyanúsított jelentést kapott. Nem a “legtöbbet” vagy “legkevesebbet”, hanem a meccs többi részét (ha van) nézte egy másik személy, és ahhoz hasonlítja a rendszer a döntésedet, hogy a többi pár ember hogyan vélekedett. A 8 kör után visszakerülsz a főmenübe, ahol ki kell választanod, hogy akit néztél miben bűnös.

1. Célzási segítség, például Aimlock (azonnal a fejére ránt és lő) vagy Triggerbot (csak akkor lő, ha a célkereszted egy tizednyi másodpercre már az ellenfélre vitted).

2. Látási segítség, például radar hack (látja a teljes mapon, hogy merre van mindenki) – esetleg wallhack / ESP (átlát a falakon).

3. Egyéb segítség, például Spinbot (Pörög, hogy nehezebben lehessen eltalálni / módosítsa a hitboxot) – Bunnyhop script (Automatikusan ugrál, hibátlanul) – Instant defuse / robbanás (ezt egy másik cikkre meghagyom, mert nagyon hosszú.)

4. Szemétkedés – ez eléggé magától értetődő, azokat jelentjük szemétkedésért, akik szándékosan csapatsebzést okoznak, szembevakítanak, hogy nehezebben tudj mozogni, esetleg direkt úgy játszanak, hogy az ellenfél nyerjen.

Most, hogy ezeket letisztáztuk, hozzuk szóba azt, hogy pontosan Kiket és miért kaphattok egy demóba.

Minden ember, aki legalább 11 jelentést kapott 23 óra leforgása alatt, a 11. report beküldése után, azonnal bekerül az Őrségbe, hogy az előző 8 meccséből kivonjanak 8 random kört. Ezt 10+ ember nézi át, és a rendszer automatikusan a korrekt jelentést adja meg, ha mindenki ugyanarra szavazott, amíg van megkérdőjelezhető eset, addig tovább küldi még egyszer ugyanannyi embernek.

Szóval ha például 8 ember azt mondja, hogy WH-zott valaki, de másik 5 szerint nem, akkor még 13 ember megnézi, és ez addig megy, amíg nincs biztos döntés. De ha többen mennek az ártatlanságra, akkor a rendszer visszavonja a demókat, és új személyt néznek a többiek.

Miért juthat be valaki Őrségbe mint gyanúsított? A pletykák és eddigi tapasztalatok szerint ez a módja:

  • 75%-nál nagyobb fejlövési arány, 3 folytatólagos meccsen.
  • 45-nél több ölés, 3 folytatólagos meccsen.
  • 110 Pontnál több megszerzése, 3 folytatólagos meccsen.
  • 4 csapattárs, vagy 11 ellenfél report 23 óra alatt.

Miért NEM juthat be valaki Őrségbe, mint gyanúsított? Játékon belüli hang / szöveg jelentésért. (Legyen az rasszista megnyilvánulás, vagy pozíciók lesúgása).

További fontos tudnivalók az Őrségről.

  • Kizárólag olyan emberek demóit fogod látni, akik a saját, vagy a tiednél kisebb rangon vannak.
  •  A demók végén csak olyan jelentést adj ami biztos, mert TELJESEN BIZTOSNAK kell lenned, hogy tényleg csalt valaki, a “talán” nem elég.
  • Ha sokszor rossz jelentést adsz le, egy idő után megvonják tőled az Őrség jogát.
  • Ha egy csalónál a tiéd volt a döntő szavazat, a bannolása után kapsz egy XP bónuszt, amit a következő meccsed végén kapsz meg a profilodon (+300 XP)
  • Ha sokszor jó a döntő szavazatod (ezt te nem tudod, csak az XP jelzésből), egy idő után Trusted leszel, ami azt jelenti, hogy több fontos ügyet adnak neked.

Második rész.  – VAC ban fajtái. 

A miérteket a GYIK-ben a cikk alján olvashatjátok, most itt kitérek azokra a kitiltási formákra amik léteznek, és a miértükre.

1. Azonnali VAC Kitiltás.

Ezt akkor kapod, amikor a VAC átvizsgálja a játékod memóriáját, és olyan hacket talál benne, ami már detektált. Ez a ban kivédhetetlen, nincs apellálós lehetőség.

2. Megbízhatatlan profil.

Ez egy mellesleg félreismert kitiltás, mert valójában még csak a kezdeménye a VAC banodnak. Ezt akkor kapod, amikor a játék felveszi a célzásod, és ha nagyon megszabott részlegekre lősz, vagy tökéletes a fegyverkezeléssel (például no recoil / csak headshot) játszol, akkor egy idő után megbízhatatlanná válik a profilod, és 12-24 órán belül átvizsgálnak teljesen. Ha csalás volt, akkor átmegy VAC kitiltássá, ha nem, akkor visszavonják.

Gyakran ismételt kérdések.

Mi történik akkor, ha csalás – más program miatt VAC – Őrség bant kapok?

– Ha CS:GO-ban kaptál OW-VAC bant, az összes játék ami source / illetve GoldEnginet használ is vac banos lesz, például CS:Source, Half Life 2 DM, stb. Szóval ha CS 1.6-ban csaltál attól még tudsz játszani a CS:GO-val, csak azokkal nem amik GoldEngine-t használnak, például a Day of Defeat, vagy HL:DM

Mi történik akkor, ha szemétkedésért kapok bant?

– Először 60 napos eltiltást kapsz, se cserélni se hivatalos szerveren nem fogsz tudni játszani. Közösségi szervereken igen.

– Második kihágásnál már örökös eltiltást kapsz.

Nem csaltam, nem szemétkedtem, mégis van 60 napos eltiltásom, miért?!

– A skin pluginok (például Ws, !knife, vagy a rankválasztó plugin) tiltottak, és a Valve megváltoztatta a rájuk vonatkozó szabályokat. Amennyiben ezekkel a pluginokkal futtatsz bármilyen szervert, abban az esetben a szervered feketelisára lesz téve + az accountod örökös eltiltást kap a szerverek futtatásától + 60 napos eltiltást kapsz.

Milyen programok miatt lehet VAC bant kapni?

– Bármilyen detektált csalás.

– Skinchanger.

– Detektált Achievement hack.

– Régi verziós server picker.

– Cheat Engine.

– Lényegében BÁRMI ami módosítja a játékfájlodat már benyomhat neked egy vac bant, persze vannak kivételek, mint mondjuk a SweetFX, amit sokan használnak.

Update : A SweetFX már nem aktuális, a  VibranceGUI az új módja a színek erősítésének.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva