League of Legends

Sion jelenleg a League of Legends legjobban teljesítő karaktere


Már két frissítés óta uralkodik és nem úgy néz ki, hogy hajlandó átadni a helyét a trónon.

Sion az utóbbi idők legnagyobb meglepetése. Nem azért, mert nem hiszünk a szemünknek, hanem azért, mert már korábban is eljöhetett volna ez az idő. A karakter felemelkedésének első nyomós oka az új rúnarendszer. Ez már lassan elcsépelt oknak hangzik, de kétségtelenül nagy szerepet játszik a teljesítményében az új rúnák kombinációja. Aztán ott van egy olyan ok, ami a fejlesztőkön múlik, hogy minden nagyobb ellenfele a föld alá van jelenleg nerfelve. Bármelyik ösvényre ellőhető globális ulti, tankosság, sok CC, s relatíve nagy sebzés az állandó piszkálódás mellé az ösvényfázisban. A hős jelenleg mindennel rendelkezik, amivel meccset lehet nyerni.

Az igazi nagy riválisok már a 8.3-as frissítéssel kiszálltak a játékból, s már abban a frissítésciklusban az első helyre ugrott Sion győzelmi aránya. Persze ekkor még nem kezdték el annyian játszani a hőst, így nem volt nehéz jól teljesítenie. Ami viszont végérvényesen felkeltette a közösség figyelmét, az az, hogy mindezt megtartotta a 8.4-es ciklusban is eddig, sőt, a hős választási aránya is a hatodik helyről, az első helyre ugrott  a felső ösvényen. Van tehát egy karakter, ami nem csak szűkebb körökben teljesít kiválóan, hanem gyakorlatilag bárki nyúl hozzá jelenleg, sikereket ér el vele. Mi ez, ha nem az OP definíciója?!

A 8.4-es frissítéssel érkezett egy új rúna, a Bone Plating, ami tovább szilárdította a karakter helyzetét. A rúna lehetővé teszi, hogy egy elszenvedett sebzés után 5 másodperc erejéig, a sebzés okozójától érkező további 3 spell vagy auto attack, kevesebbet sebezzen. Ezzel gyakorlatilag Gangplank már nem is nagyon tud mit csinálni Sionnal, holott ő a patch egyik legdominánsabb toposa. Ezzel egyértelműen Sion az úr a háznál, s meglepő rúnaválasztásai miatt, nem is nagyon lehet vele mit kezdeni.

Érdekesség, hogy a Sion játékosok nem a Resolve ággal játsszák a karaktert, amit elsődlegesen egy tank karaktertől elvárnánk, hanem a Sorcery ág az elsődleges. A Q és E képesség ugyanis kiváló az ösvényfázisban arra, hogy ellehetetlenítsük velük ellenfeleinket, s az Arcane Comet Keystone minderre rátesz még egy lapáttal. Főleg, ha megfűszerezzük a kombinációt egy Scorch rúnával.

Az a szép Sionban, hogy ha zéró agresszív tárgyat építünk rá, akkor is nagy a kill potenciál kizárólag a képességtárában. Hihetetlenül frusztráló ellene játszani az ösvényben, főleg, hogy a Q animációja nem is látszik, ha bokorból használjuk. A folyamatos poke az E-vel és az idegtépően láthatatlan Q, valamint az időközönként folyamatosan a nyakunkba landoló meteorok miatt Sion pillanatok alatt a vezető topos pozíciójában találta magát.

Mind a felső ösvényen, mind pedig a támogató pozícióban aprít jelenleg a hős, szóval ha egy stabil karaktert keresel, akivel könnyűszerrel farmolhatsz liga pontokat, akkor Sion személyében most megtaláltad! Ráadásul nem is nagyon látszik nerf a láthatáron, ugyan ez bármikor változhat, egy biztos, most úgy néz ki biztonságban van a karakter jövője.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva