Gaming

Westen: ha jól sikerül a HOTS liga, akkor megspékelve pörgetjük tovább a dolgot!

ujsagiro - 7 éve Címkék: HOTS, HotSRising, Westen,

A HotSRising kapcsán beszélgettünk a szervező Westennel és csapatának kapitányával, Gyenge Bélával.

Március 5-én indul a HotSRising sorozat, mely egy magyar Heroes of the Storm liga azok számára, akik kompetitív szinten is szeretnék játszani itthon a játékot.

Ennek egyik szervezője a streamer Aranyi Tamás “Westen”, aki amellett, hogy a meccseket fogja kommentálni, még egy csapatot is szervezett. Ez a csapat a héten állt össze és a “WDivision” nevet kapta – őket fogja menedzselni Westen.

Ennek kapcsán beszélgettünk vele és csapatának kapitányával, Gyenge Bélával többek között arról, hogy miként alakult meg az együttes, és mit fognak kezdeni a kis túlzással all star csapatnak titulálható Nice Gaminggel.

forrás: heroesofthestorm.eu

Blueblood: Üdvözöllek Westen, vágjunk is a közepébe: miért döntöttél úgy, hogy szervezel egy HOTS ligát, mit vársz ettől?

Westen: Szia, először is köszönöm a megkeresést és üdvözlöm az olvasókat. Tavalyi év során már hét HotSRising kupát szerveztem, melyek során összeismerkedtem egy remek sráccal superr0x-al, akivel ugyanarra gondoltunk: ebben több is van, szervezzünk egy ligát! Célunk, hogy a hazai játékosoknak és csapatoknak kellő mennyiségű gyakorlást, a nézőknek pedig színvonalas meccseket biztosítsunk. Ha jól sikerül, akkor folytatjuk tovább egy kicsit jobban megfűszerezve a dolgokat.

Mi alapján választottad ki a csapatodat? Gondolom akadt jó néhány jelentkező.

Szerettem volna azoknak segíteni, akiknek az ismerősei nem játszanak a játékkal, de ők maguk neveznének, csak nincs kivel. Meghirdettem a tagfelvételt a rajongóim között, melyre egy HOTS önéletrajzot kellett küldeni. Összesen 12 ember jelentkezett az 5+1 helyre, így nem volt egyszerű a dolgom.
Mivel az offline verseny Budapesten lesz, ezért az alapján is szűrtem, hogy ki az aki egyáltalán meg tudja oldani, hogy a fővárosba jöjjön.

Nem lesz egyszerű a liga, ugyanis összeállt a Nice Gaming többek között olyan nevekkel, mint Fana, vagy a Team Singularity-s Karci. Mi a célotok?

Igen, elég ütős lett a Nice Gaming hatosa, sok sok veteránnal. Kezdeti célként természetesen nem az ő legyőzésüket tűztük ki, hanem a legjobb négybe való bejutást, és az ez általi offline versenyen való részvételt. Elnézve a csapatomat ez reális célkitűzés.

Kommentálsz, dolgozol is és valamennyi szabadidőd is kéne hogy legyen. Mennyire fér bele az, hogy edzőmeccseket játszatok és tanácsokkal lásd el a csapatod a látottak alapján? 

A liga közvetítése ilyen szempontból kifejezetten jó, mert így legalább élőben láthatom őket küzdeni és megfigyelhetem miket hibáznak – aztán ezeket később átbeszéljük.
Meló mellett is megoldható, hogy foglalkozzam velük egy héten legalább kétszer, gyakorolni pedig közösen is tudnak, megvannak erre már a csatornáink. Nem csak edzősködöm felettük, hanem menedzselem a dolgaikat és mindenben fordulhatnak felém, ha úgy érzik. Ők lettek az én gyermekeim és készen állok értük megtenni mindent. Hajrá #WDivision!

forrás: rising-challenge.hu

Gyenge Béla “Ghostraven” is hasonlóan pozitívan állt a sorozathoz.

Miért jelentkeztél Westen csapatába? 

Egy ismerősömnél érdeklődtem, miután láttam, hogy solo lanert keresnek, de későn kapcsoltam és találtak már játékost.
Westennek még régebben besegítettem kommentátorként, onnan ismertem, így mivel nem volt még csapatom azt gondoltam: miért is ne jelentkezzek!
Jó döntésnek bizonyult, ugyanis nem csak csapattag lettem, de kapitány is egyben.

Mint csapatkapitány, feltételezem te leszel a shotcaller. Milyen egyéb feladatok várnak rád?

A shotcaller valóban én leszek de nem azért mert CSK lettem, hanem mert a társaimnak még új ez a kompetitív közeg, nekem pedig már van ilyen jelegű tapasztalatom.
A feladataim közé tartozik a játékon belüli rendfenntartás, a társaim segítése, valamint Westennel együtt a meccsek elemzése.

Hogy érzed a csapatod erejét, mik a célkitűzések?

A csapatom ereje az elszántság: kitartóak a srácok, motiváltak,  meghallgatják a véleményem és szerintem tanulnak is belőle.
A célunk első körben az, hogy kijussunk az offline megméretésre – egyelőre erre fókuszálunk.

Még mindig nem késő jelentkezni a ligára, ide kattintva megtehetitek – a verseny pedig nyomon követhető lesz Westen csatornáján.

Jó játékot és jó szurkolást kívánunk!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva