League of Legends

Megdőlt Aurelion Sol uralma, már nem ő a legsikeresebb mides


Ha másra nem is, erre biztosan jók az új AP tárgyak.

Aurelion Sol több mint fél évig uralkodott a középső ösvényen, egyik hős sem tudta megközelíteni a karakter győzelmi arányát tavaly nyár óta. Érthető volt, ugyanis Sol mindenre képes, ami szükséges a győzelemhez, s ha a játékos akinek a kezében van érti a dolgát, majdhogynem garantált a siker. Erős AOE sebzés, crowd controll effektek és masszív roam képesség, mi ez ha nem egy győzelemgyár?!

A varázstörés (magic penetration), mint olyan ráadásul tovább segítette az Aurelion Sol játékosok helyzetét, így adva volt a kérdés, mi történik majd a hős győzelmi arányával, ha megjelenik a 8.4-es frissítés és szinte minden AP tárgy változni fog? Most, hogy hamarosan a 8.5 is megjelenik, kijelenthetjük, hogy a változás érzékelhető, a patch-ciklus végére is stagnál a teljesítmény, így valószínűleg valósak a statisztikák. Egy meglehetősen hosszú uralkodás után, Aurelion Sol átengedte az első helyet és egészen a harmadik legsikeresebb karakter pozíciójába csúszott.

Még így, a 8.4-es viszonyok között is csak két hős előzi meg, s ha rettentően precízek szeretnénk lenni, ez lecsökkenthető egyre. Zilean és Cassiopeia az a két karakter, akik jelenleg megelőzik a sárkányt, ebből a Zilean mid győzelmi aránya azért van az egekben, mert szinte alig játsszák a középső ösvényen. Kevés játékból nem nehéz jó arányt összehozni, így őt zárójelesnek tekintjük.

Cassiopeia viszont nagyon élvezi az új viszonyrendszert, jól működnek rajta az új AP tárgyak, valamint a dzsungel tempójának csökkenése is meglehetősen jót tett a hősnek. Cassio ugyanis kiválóan működik a mostani metába, megszűnt a Tracker’s Knife, így sokkal több korai összecsapásra lehet számítani az Idézők Szurdokában. Az ilyen korai harcokban, pedig Cassiopeia kulcsszerepet játszik, ugyanis tonnaszámra tudja magából osztani a sebzést. Ráadásul a játék későbbi szakaszaiban sem válik le az élmezőnytől, fantasztikusan scale-el az AP tárgyakból, így a sebzése folyamatosan szignifikáns marad. Teljes felszereltségben nem igazán van hős, aki ilyen szinten lenne képes elpusztítani ellenfeleit egy “egy az egy elleni” szituációban. És ha mindez nem lenne elég, ezt a sebzést kiválóan ki tudja használni az újonnan felerősített sárkányok és Baron Nashor-ok elpusztítására is, így még nagyobb nyomás alatt tartva az ellenfél csapatát.

A legérdekesebb ebben a helyzetben, hogy Cassio gyengeségei is éppen ugyan azok, mint Aurelion Sol-nak, a sok CC, a mobilitás hiánya. Így akik eddig Aurelion Sol játékstílusához voltak szokva, akár át is vándorolhatnak Cassiopeia-hoz, a figyelmen nem kell majd annyit állítani, mint más metashift-ek esetében.

A legsikeresebb felszerelés jelenleg egy Tear of the Godess kezdés, majd egy Abyssal Mask és Rylai’s Crystal Scepter páros a sebzésért és a szívósságért, majd pedig a tiszta sebzés buffért egy Liandry’s Torment. A többi tárgyhelyet szituációs tárgyakkal kell feltölteni, na meg wardokkal! Nem elfelejteni, Cassionak nem kell cipőt vásárolni, így egy tárggyal több lehetőség van az ő esetében a kreativitásra.

Cassiopeia jelenleg egy előkelő 54.53%-os győzelmi arányon csücsül, míg Aurelion Sol lecsúszott 53.96%-ra. (A Zilean mid 54.87%-os)

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva