Overwatch

Hetek óta nem kap szerepet – vannak, akik szerint eltiltották a Dallas Fuel játékosát toxic viselkedésért


Másfél hónapja alaposan kikelt magából Taimou, lehet, hogy ennek a levét issza most.

Profinak lenni nem egyszerű. Külső szemmel nézve mindössze annyit látunk, hogy azért kap pénzt, amit mi szabadidőnkben a szórakozás kedvéért csinálunk. Álomszerű, nem?

Azonban sokszor hajlamosak vagyunk elfelejteni azt, hogy mennyi gyakorlással és egyéb kötelességekkel jár ez.
Ennek egyike a példamutató magatartás: mi nyugodtan káromkodhatunk egyet játék közben és meg is mondhatjuk csapattársunknak, hogy inkább menjen Tetris-t, vagy egyéb könnyű játékot játszani, mert ez nem az ő szintje – nyilván nem szép dolog, de maximum egy rövid tiltást kapunk érte.

Nem úgy a profi játékosoknál: sokszor több tízezer ember nézi őket streamen, akik a legelső hibánál beszólnak neki, ha pedig toxic mód viselkedik, azonnal megy belőle a Twitch VOD és a Reddit poszt (míg az ellenfél reportolja) – pedig ők is emberek, hibázhatnak.

forrás: img.cinemablend.com

Ez történt az Overwatch League-ben szereplő Dallas Fuel egyik játékosával, a finn Taimouval is.

Widowmakerként headshotolt egy Tracert, majd keresetlen szavakkal illette – valószínűleg benne volt az öröm is, hogy sikerült egy ilyen mobilis hőst ennyire közelről kivégeznie, azonban a reakciója ettől még elég durva volt.

Az eset Január 23-án történt, azonban, hogy mi lett a következménye, ma is ködös.

Az ESPN ripirtere, Jacob Wolf szerint a reportot beküldő játékos egy hivatalos üzentet kapott a az Overwatch League-től, melyben elmondták, hogy nem tudnak konkrétumokkal szolgálni arról, hogy miként fog zajlani az eljárás, de nem hagyják figyelmen kívül az ügyet – ehhez képest azóta sem kommentálták az esetet.

A Dallas Fuel azóta nyilatkozott az ügyről: állítólag Jacob Wolf által hallottak először erről, és meg fogják vizsgálni a dolgot – Taimou pedig már elmondta, hogy “véletlenül csinálta és nem is gondolta komolyan”.

Elképzelhető, hogy Jacob Wolf azóta megbánta, hogy felhozta az ügyet, ugyanis tele volt a Twitterje szitokszavakkal, noha ezek egy részét gyorsan törölte is.

forrás: twitter

Meglátjuk, hogy mi lesz az ügy folyománya, az biztos, hogy Taimou Február 22-e óta nem jutott szerephez az Overwatch League-ben, azonban nem tudni, hogy viselkedése, vagy teljesítménye miatt.

Szerintetek jogos lenne egy bizonyos ideig tartó eltiltás, vagy megesik néha az ilyen, és szemet lehet hunyni felette?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva