League of Legends

Támogató nerf?! Változhatnak a pajzsok és gyógyítások a 8.6-ban

Hemi - Bíró Tamás - 7 éve Címkék: Meta, Shift,

A pajzsos/gyógyító támogatók újra a meta csúcsán vannak, azonban nem biztos, hogy ez sokáig így marad.

Egy rövid kihagyás után, Janna ismét a legmagasabb győzelmi százalékot tudhatja magáénak. A hős szinte mindig a támogató meta legerősebb láncszeme, egyszerűen nincs aki megállíthatná, 53% feletti győzelmi arányával magasan veri a többi támogatót.

Sokakban ismét felmerült a kérdés, hogy nem túl erősek-e még mindig a pajzsok. Emlékezhetünk, hogy a tavalyi meta szinte teljes egészét a pajzsos támogatók dominálták az Ardent Censer segítségével és habár a tárgyat egy kicsit legyengítették, a helyzet továbbra is változatlan.

A Riot azt nyilatkozta, hogy a jövőben vagy csökkenteni fogják a pajzsok erejét, vagy valamiféle kifejezetten pajzs eltűntető mechanikát tesznek majd a játékba.

Az első lépést már megtette a Riot a Solari változtatásával, így máris eggyel kevesebb pajzs lesz a játékban:

Új aktívot kap az Iron Solari a 8.5-ben

A pajzsokon kívül a másik nagy probléma a gyógyítások. A gyógyító képességgel rendelkező támogatók (Janna, Nami, Soraka, Sona)  és junglerek (Warwick, Volibear) uralják a metát, aminek egyik oka a Morellonomicon változása, most már kevesebb hős választja ezt a tárgyat, hiszen Grievous Wounds nélkül nincs aki megállítsa a gyógyításokat.

Egyelőre pontos információnk nincs arról, hogy mikor várhatók a beígért változások, de a Riot Games már nem először pedzegette a 8.6-os ciklus környékét…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva