League of Legends

Isten áldja a hölgyeket! – Íme a három legjobban teljesítő női LoL karakter


Nőnap alkalmából megnéztük, melyik három női karakter a legsikeresebb a játékban.

Március 8-a 1910 óta számít a nők nemzetközileg elismert világnapjának. Sőt, egyes országokban anyák napja is erre a dátumra esik, így több ízben is a gyengébbik nemet ünnepeljük ma. A hölgyek tiszteletére beleástuk magunkat a statisztikákba, és megnéztük, hogy jelenleg mely három női karakter teljesít a legjobban az Idézők Szurdokában. A vizsgálat kitétele az 5%-os választási arány volt, így 140 karakter esetében az 5%-nál jobb választási aránnyal rendelkező karakterek győzelmi aránya relevánsnak mondható. Vajon a Riot részéről szándékos volt, hogy a League of Legends 140. karaktere, Kai’Sa éppen a nemzetközi nőnap előtt vált elérhetővé…?

A dobogó harmadik fokára a szexuálisan túlfűtött Evelynn állhatott fel. A karakter választási aránya bőven meghaladta a kijelölt minimumot, jelenleg a játékok 7,33%-ban jelen van a karakter, s a maga 52,61%-os győzelmi arányával a harmadik legjobb női karakter jelenleg a játékban. Mindez egyébként a 9. helyre elég, ha a férfi karaktereket is vizsgáljuk. Evelynn egy meglehetősen stabil választássá vált a VGU-ja után, eleinte döcögősen indult a karrierje, ám egy-két frissítés után rákaptak az ízére a játékosok és jelenleg meglehetősen domináns teljesítményeket hoznak vele. A profik között ugyan nem annyira elterjedt, mint a Solo Queue játékokban, ám ez utóbbiban power pick-nek számít. Hatos szint fölött csak a tankokat nem tudja lebontani egy kombóból, ami óriási nyomás alá helyezi az ellenséges csapat carry karaktereit. Ha még nem próbáltátok a dzsungelben, komoly élményről maradtok le.

A második helyen egy örök klasszikus táborozik, Janna. A hölgy támogatók legnagyobbika a tavalyi Ardent Censer meta legnagyobb túlélője, a sorozatos nerfek és változtatások után még mindig a legtöbbet választott támogató, a maga 19,18%-os választási arányával. És ami még ennél is szebb, hogy egy ilyen aránnyal képes hozni az 53.33%-os győzelmi arányt. Janna úgy ahogy van OP. Nem lennénk meglepve, ha a jövőben további változtatásokat eszközölne rajta a Riot, hiszen egészen komikus, hogy vagy 10 nerf után még mindig ilyen számokat képes produkálni. Ha támogató vagy és szeretsz nyerni, Janna számodra a legjobb választást!

Végül a dobogó legteteje, a jelenlegi legsikeresebb női League of Legends karakter. Jót tett számára a 8.4-es frissítés, amiben szinte minden a feje tetejére állt a játékban. Kikerült a Tracker’s Knife, valamint később nyílnak a dzsungel virágai, így sokkal több korai szakaszbeli harcra kerül sor, arról nem is beszélve, hogy teljesen újra lettek gondolva az AP tárgyak. Aki ebből a legtöbbet profitált, az jelenleg a legjobb női karakternek minősül, s ő nem más, mint Cassiopeia. Torony magasan a legjobb midesnek számít jelenleg a játékban, erről egyébként korábban cikkeztünk is. Abból a szempontból szerencsés a hölgy, hogy éppen megugrotta a kiírt minimumot, 5,14%-os választási aránya van, ám a játékok több mint 54%-át, egészen pontosan 54,18%-át megnyeri. Legnagyobb erőssége, hogy folyamatosan tudja osztani a sebzést egy-egy ellenfélnek, már akár a játék legelején is. Ez sok előnyt ad a korai szakaszban az ösvényen, valamint az esetleges counter gank-ek esetében. A mobilitását a dzsungelváltozások ellensúlyozták, mivel sokkal lassabban haladnak a jungler-ek a táborok között, sokkal biztonságosabb vele a játék, mint eddig.

Három pozícióból érkezik a top három, így kijelenthetjük, hogy meglehetősen jó egyensúlyban vannak a League of Legends női karakterei, ez egyébként közel sem mondható el a férfiakról…

Boldog Nőnapot kívánunk minden női olvasónknak!

Nektek ki a kedvenc női karakteretek a játékban?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva