Counter Strike

Buktasd le a csalókat! Így nyomozhatod le az ellenfelek óraszámát privát profil esetén is


A csalók és smurf játékosok általában privát profillal vitézkednek, bízva abban hogy így nem derül ki a turpisság. Egy sima console parancs azonban ez

A Steam fiók beállításai lassan jobban védik a csalókat, mint a tisztességes játékosokat. Számtalan beállítás segíti ugyanis az adatok elrejtését a személyiségi és adatvédelmi jogokra hivatkozva.

Ezeknek köszönhetően ma már eszméletlen nehéz bizonyítani bármit is.

Pedig milyen jó lenne egy one tap királyról MM-en megnézni, hány órája is van a CS:GO-ban. Vagy egy Global Accountról, hogy mikor is vette és mennyi idő alatt ért fel a csúcsra.

A legtöbbször azonban ez a látvány fogad minket, az account privátra állítása elrejti az adatokat a kíváncsi szemek elől.

De van egy jó hírünk, mindent azért nem tudnak kivédeni, létezik egy trükk a játékidő megtippelésére.

Egyszerűen hívjátok be a console-t és üssétek be: “status”. A parancs a map és a kapcsolat adatait fogja listázni, a képen látható módon:

Ezek közül minket a Steam ID-k érdekelnek majd, vagyis a pályán lévő játékosok egyedi azonosítója. Ez a szám még a kezdet kezdetén 1-essel indult, azóta pedig már 472 millió fölött jár.

Vagyis minél kisebb a szám, annál régebbi a játékos Steam Accountja. És minél inkább a 472 000 000-hoz közelít, annál frissebb. És hogy honnan jön ez a 472 millió? A kutatás kedvéért regisztráltunk egy friss Steam accountot és megnéztük, mekkora egy friss profil sorszáma:

Ha tehát egy ehhez nagyon közeli sorszámot ír ki a “status” parancs, emberünk mégis sorra lövi a fejeseket, akkor lehet kezdeni a gyanakvást. De ha ettől jóval alacsonyabb a szám, akkor egy veterán accountról beszélhetünk. (BTW a fenti képen két 420 millió fölötti account is van, rájuk érdemes volt odafigyelni)

Ez persze nem azt jelenti, hogy a CS:GO is ezer éve fent van neki, így az alacsonyabb Steam ID-kat tekintve továbbra is marad a homály. A nagyon friss account és a brutál skill viszont azonnal kibukik. A többi csak tippelés, megérzés és következtetés csupán.

Kellemes nézelődést és reportolást mindenkinek!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva