League of Legends

Kössz Japán! – Sneaky megint női karakternek öltözött


"It's a Trap!" Néhány héten belül már másodszor!

Kezdésnek egy kis popkultúra bevezető. Van egy nagyon furcsa vonatkozása a hardcore gaming-nek, ez pedig az, hogy az igazán megszállott játékosok többsége, oda van a japán kultúráért. Erre vannak kimutatások is, de ha elegendő streamert, profit, youtuber-t követünk, szépen lassan magunktól is rájöhetünk, hogy ez valós. A miértje egy óriási nagy kérdőjel, talán a japán kultúrának van egy “befogadóbb” hatása, amivel könnyebben azonosulnak a gamerek, vagy csak szimplán most ért be az a generáció, ami a 2000-es évek környékén a nyakába kapta a Pokémon és a Dragon Ball lázat, majd ezek hátszelén meglovagolta a Naruto hype-vonatot, a többi pedig jött magától. Ennek a generációnak a tagjai adják ki most nagyrészt a nagy gamer-alakok csoportját, így nem csoda, hogy a japán kultúrához köthető elemek elszaporodtak a geek térségben.

Ilyen jól sikerült cosplayt ritkán látni – Sneaky Dark Elementalist Luxnak öltözött

A cikk címében olvasható “Kössz Japán!” felkiáltásból leszűrhető, az amerikai LCS egyik legkiválóbb lövésze, a C9 ADC-je, Sneaky is a japán kultúra kedvelője. Elsőre az animékben nem jártas emberek nem érthetik a párhuzamot a japánok és a férfiként női jelmezbe bújás között. Röviden arról van szó, hogy a japánok annyira szabad felfogásúak, hogy sokszor a férfi karaktereiket “nőként” ábrázolják, valamint ilyen esetekben a legtöbbször női szinkronnal is látják el. (A szinkron kérdés keleten nem annyira egyértelmű, mint nyugaton, sokszor nők kölcsönöznek hangot férfi karaktereknek, mert nincs akkora hangszínbeli eltérés, mint akár nálunk. Például Naruto karakterének is nő kölcsönözte a hangját a híres animében.)

Visszatérve Sneaky esetéhez, az ilyen nőalakú, nőhangú férfiak nagy rajongótáborral rendelkeznek keleten, s ennek eredményeképpen egyre többen kedvelik a “trap” karaktereket nyugaton is. A trap (magyarul csapda) megnevezés is éppen a félreérthetőség miatt terjedt el, ugyanis ezekben az esetekben a néző alig tud elvonatkoztatni attól, hogy nem egy női karaktert lát, hanem egy heterosexuális férfit.

S mivel nagyon sok gamer megszállottja a japán kulturának, mangáknak és animéknek, szépen lassan megjelentek a trap cosplay-ek és trap streamek. Természetesen ez alól a League of Legends közösség sem kivétel, Sneaky mellett BoxBox az egyik híres alakja a trap streamerek csoportjának. Ez nem jelenti azt, hogy minden alkalommal nőnek öltöznek, szimplán csak egyszer-egyszer beöltöznek egy tetszőleges női League of Legends karakternek és annak bőrében szórakoztatják a nézőiket.

Legutóbb Sneaky döntött úgy, hogy újra megmutatja a közösségnek, nőként is érdemes számolni vele. Kiszemeltje az egyik legújabb meme skin, a Pizza Delivery Sivir lett, s mi tagadás, tényleg eléggé eltalálta a kinézet hangulatát…

 

Kinek a pap, kinek a papné, szokták mondani, BoxBox és Sneaky esetében sokszor mindkettőről beszélhetünk, ám a nap végén mindkettő a barátnője mellé fekszik be az ágyba. Az már más kérdés, hogy a hölgyek hogyan viszonyulnak ehhez a témához, de gondoljuk addig nincs vele problémájuk, amíg párjuk ezzel pénzt hoz a házhoz.

Nektek mi a véleményetek a trap kultúráról?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva