Counter Strike

A Riot új FPS játékon dolgozik, letaszítaná jelenlegi trónjáról a CS:GO-t


Azt már régóta tudjuk, hogy a Riot Games alapítói új játékba vágták a fejszéjüket, mostanában viszont egyre többet pletykálnak arról is, merre indulta

Az októberi bejelentés bombaként robbant a Gaming világban, a Riot Games alapítói ugyanis bejelentették visszatérésüket a játékfejlesztési részleghez. Ezzel egyértelművé téve az éveken át tartó találgatást, hogy mikor lesz új játéka a Riotnak.

A Riot Games alapítói új játékok készítésébe fognak! – gamer.hu

A Riot Games, annak ellenére, hogy a neve azt sugallja több játékról van szó, gyakorlatban még csak egyet fejlesztett. Az alapítók ezen változtatnának Az elmúlt 11 évben a Riot Games egy kicsi, garázs-fejlesztőből, óriási céggé nőtte ki magát. Jelenleg a Riot az egyik legnagyobb “Gaming” kiadó, amit egy masszív és kiapadhatatlan kínai pénzforrás támogat a Tencent személyében.

A tervezés tehát mostanra már gőzerővel zajlik, érdekes módon azonban eddig nem nagyon szivárgott ki semmi a készítő műhelyéből. Még annyi se, hogy milyen típusú játékot várhatunk tőlük.

FPS játék lesz? Új MOBA amivel saját maguknak állítanak konkurenciát? Esetleg a Battle Royale világba kóstolnának bele?

A mindig jól értesült neL azonban most megtörte a csendet és elkotyogta, bizony az első feltevés a helyes. Egy vérbeli esport játékot fejlesztenek FPS kategóriában, ami a CS:GO babérjaira tör majd:

Az üzenet a CS:GO fejlesztőinek szólt, akik tényleg kezdhetnek aggódni, ha a pletyka igaz és a Riot ellenük készíti következő játékát. Mindenesetre Volcano jelenléte tényleg erre enged következtetni.

Ő ugyanis már több sikeres CS:GO pálya elkészítésében és felújításában működött közre. Cache, Train és Nuke kisebb és nagyobb változásait köszönhetjük kreativitásának, jelenleg viszont úgy tűnik, a Riot szekerét tolja a háttérben.

A dolog persze kamu is lehet, de a Riot eddig egyetlen sikerjátékát elnézve nem olyan elképzelhetetlen az FPS feltevés:

  • A Riot és az esport kapcsolata mostanra szétválaszthatatlan kötelék, tapasztalatukkal simán sikerre vezethetnek egy új esport játékot is.
  • Saját maguknak felesleges lenne konkurenciát teremteni, a LoL nézettsége így is csökkenést mutat. Inkább egy más kategória, és így egymást támogatva nőhet mindkét játékuk.
  • A “CS:GO haldoklik” sláger mentén tényleg lehet keresnivalója egy új FPS-nek, ha ki tudja használni a játékosok elégedetlenkedését.
  • Skinek itt is vannak, vagyis a fő bevételi modell egy az egyben átültethető az új játékra is.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva