Counter Strike

Gyenge a géped? Akkor ismerd meg a “forcepreload” console parancsot, amit éppen erre találtak ki


Van viszont egy ici-pici bökkenő is. Memória kell hozzá bőven, ellenkező esetben ugyanis össze fog omlani a játék.

Sok console parancsot átnéztünk már a jobb játékmenetet és a magasabb FPS-t keresve, most jöhet egy újabb jelentkező. A forcepreload parancs egészen pontosan egy pályabetöltéssel trükköző lehetőség, amit kifejezetten gyengébb PC-ken lehet jól alkalmazni. Egyszerre csökken tőle a lag és nő az FPS.

És hogy mit csinál pontosan? Ahelyett, hogy mindig betöltené azt a maprészt, amit éppen látsz, behúzza még az elején az egészet.

Vagyis mikor beérkezel egy játékba, a pálya betöltése garantáltan hosszabb lesz, hiszen minden egyes részt fel kell dolgoznia. Cserébe viszont ha már bent vagy, folyékonyabb lesz a játék a kisebb lag miatt, valamint több FPS-re is számíthatsz.

Az egyetlen lehetséges buktató a kevés memória, ha ugyanis abból hiány van, akkor már az elején megbukik a dolog. A játék nem lesz képes az egész mapot betölteni, így folyamatos összeomlásokat produkál majd. Szóval RAM-ban ott kell lenni a szeren, de ha a többiben potato a PC-d, a forcepreload segít.

Kinek ajánlott és kinek nem?

Gyengébb PC-k tulajdonosainak.

Erőmű PC-ken is kipróbálták, ott azonban nem mutatott számottevő javulást, hiszen ott már nincs is hova javulni.

SSD mellé is kifejezetten ajánlott, hiszen itt még az első betöltés se lesz olyan lassú.

Mac-ről játszó CS-seknek egyenesen kötelező!

Ha tehát ki szeretnéd próbálni, a console-ba az alábbi parancsot kell beírnod:

“cl_forcepreload 1”

Ezzel kapcsolod be az alapesetben 0-ra állított parancsot és éred el, hogy minden csatlakozáskor a játék behúzza az egész mapot és a játék végéig a gép saját memóriájában tárolja azt. Szóval hajrá, reméljük nektek is segít majd pár plusz FPS-sel!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva