Counter Strike

Shoey-balhé: folyamatosan rúgják ki az embereket az IEM-ről


Az ausztrál szervezők nem bírják az ausztrál szokásokat és a biztonsági emberekkel vezettetik ki a nem kívánatok személyeket.

Létezik egy ausztrál szokás, a Shoey. Semmi bonyolult és semmi sértő nincs benne, a fiatalok ha elvesztenek egy fogadást, vagy csak simán kedvet kapnak hozzá, saját cipőjükből isszák a sört.

Az IEM Sydney pedig gondolt egyet idén, és nemes egyszerűséggel kitiltotta a versenyről a Shoey-t. Bárki akit rajta kapnak, azt kivezetik és kitiltják a versenyről. Ehhez persze köze van a szigorú ausztrál alkoholfogyasztási törvényeknek is, melyekkel az ESL érthető módon nem akart szembe menni.

Úgyhogy ők is átvették a zéró tolerancia elvét, aki tol egy Shoey-t az repül.

A közönség persze lázad és szimptáiatüntetésekkel jelzik, ők bizony a Shoey pártján állnak.

Yesterday’s Shoey protest in honour of those kicked out @IEMSydney from r/GlobalOffensive

Egy helyszíni beszámoló szerint a közönség gyakran nem is nézi a meccseket, csak trollkodik és tüntet a Shoey miatt.

“Az IEM kitiltotta a Shoey-t, bárkit akit rajta kapnak repül. RENGETEG embert dobtak már ki emiatt, az Astralis vs. mousesports meccsen például nem is nézte senki a meccset. Cipőket emelve tüntettek, 5 percenként indokolatlan őrjöngésbe kezdtek és minden hőst külön megtapsoltak aki nyomott egy Shoey-t. Hatalmas troll a közönség.”

A helyzet tényleg furcsa helyzetet boncolgat, hiszen az alkohol nincs kitiltva a rendezvényről. Műanyag poharakban literszám fogyasztják a sört, de cipőből meginni tilos. A közönség első számú érve, hogy ha már megvették azt a sört, hadd igyák meg úgy, ahogy nekik jól esik. Ha cipőből, akkor cipőből, senki ne mondja meg nekik hogyan igyák a sört, amiért ők fizettek.

Hasonló kezdeményezés már az USA-ban is elindult, ott a dab lett nem kívánatos a nézőtéren. Tiltás ugyan nem volt, egyszerűen megkérték a közönséget, hogy a versenyen mellőzzék a kamera előtti dabelést.

Pedig mennyire klasszik volt, amikor az egész VP benyomta az EPICENTER alatt:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva