League of Legends

Karnyújtásnyira az Olimpia – Jönnek a nemzeti válogatottak!


A 2018-as Asian Games hatalmas előrelépés lesz az esport, valamint a League of Legends számára.

Talán éppen Ázsiában van a legnagyobb kultúrája az elektronikus sportoknak, így nem csoda, hogy az első igazán nagy mérföldkő éppen a 2018-as Asian Games lesz a League of Legends számára. Ugyan a világon már több helyen is elismerik hivatalos sportként az esportot, valamint a profi játékosok is hivatásos atlétákként vannak nyilvántartva, mégis felemás a megítélése még a dolognak. Lehetséges, hogy a világ arra vár, hogy megtörténjen a nagy áttörés és végre egy azon rendezvényen jelenjenek meg az elektronikus sportok, mint az olimpiai sportágak.

Most nagyon úgy néz ki, hogy ez az áttörés közelebb van, mint eddig gondoltuk, ugyanis hivatalos sportága lesz a 2018-as Asian Games-nek a League of Legends. Ami még izgalmasabbá teszi a hírt, az az, hogy az Asian Games az egyik legnagyobb multi-sport rendezvénye a világnak, amit hivatalosan elismer a Nemzetközi Olimpiai Bizottság!

Forrás: ocasia.org

A bizottság kijelentette, nincs helye agresszív játéknak az olimpiai sportágak között, ám a Riot Games MOBA-ja nem tartozik az agresszív játékok csoportjába, így hivatalos eleme lehet az Asian Games repertoárjának. Ezzel pedig az olimpiai részvétel küszöbére került a League of Legends.

A Riot Games együtt fog dolgozni az Ázsiai Olimpiai Bizottsággal a rendezvény megszervezésében, valamint lebonyolításában. A bajnoki formula még nem ismert, ahogy az sem, hogy mely nemzetek csapatai csaphatnak majd össze a dobogó legfelső fokáért.

Forrás: arenaesports.com.br

Fontos kiemelni, hogy ezúttal nem csapatok, hanem nemzetek fognak összecsapni, így technikailag League of Legends válogatottak fognak indulni az augusztusban startoló Asian Games-en. Ez azt jelenti, hogy a kompetitív csapatok nagyágyúi ugyan jelen lehetnek majd a versenyen, ám valószínűleg nem a legmegszokottabb formában. Természetesen Korea esetében ott van a lehetőség, hogy a nemzet gyakorlatilag az SKT T1 teljes keretét indítsa.

A kvalifikáció júniusban startol!

Egy szó mint száz, a League of Legends és az esport hatalmasat lépett előre ezzel a bejelentéssel, kíváncsian várjuk, milyen lefolyása lesz mindennek a jövőben.

Ti szívesen néznétek League of Legends válogatottakat az Olimpián?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva